THEMA
CLUSTERS & CAMPUSSEN

Clusters en campussen gaat over hoe organisaties samenwerken aan een toekomstbehendige economie. Over de dynamiek van samenwerkende organisaties, over een goede bereikbaarheid van werklocaties, over innovatiekracht en voldoende omvang van een cluster of campus om toonaangevend te zijn. De provincie investeert in de aantrekkingskracht van clusters en campussen met groeipotentie en zij zet zich in op het bundelen van krachten, kapitaal en kennis.

 
 

lala

Onderwerpen bij dit thema

 

Brabantse campussen


Campussen spelen een belangrijke rol in de Brabantse eco-systemen, in missie-gedreven innovatie en in het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

  Meer lezen

Stedelijke innovatiedistricten


Net als de campussen nemen de innovatiedistricten een belangrijke positie in als brandpunt voor innovatie en (nieuw) ondernemerschap.
 

  Meer lezen

Fieldlabs, faciliteiten en hybride leeromgevingen

We brengen (gedeelde) faciliteiten, fieldlabs en hybride leeromgevingen onder op de campussen en innovatiedistricten, zodat de gehele campus een hybride leeromgeving wordt.

 Meer lezen

 

 

 

Brabantse innovatiekracht

Ontdek in de interactieve kaart de verschillende campussen, stedelijke innovatiedistricten, fieldlabs en hybride leeromgevingen. Samen met de universiteiten, hogescholen en mbo's ontwikkelt Brabant zich tot de kennis- en innovatieregio van Nederland. 

 

Actueel 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"233194"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"6000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Alle actualiteiten
 

Op de hoogte blijven van dit thema?

Meld je dan aan voor meer nieuws over innovatiedistricten & campussen en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. 

Aanmelden

 

 

 

MEER OVER DIT THEMA

 

"We stimuleren en investeren in hoogwaardige werklocaties in Brabant als dat nodig is voor de vorming van een goed functionerend ecosysteem."

 

Onze focus ligt op toplocatieontwikkeling en bedrijventerreinen zoals energiehubs, locaties voor XXL logistiek en stedelijke werkomgevingen. We vinden het belangrijk dat deze locaties goed bereik zijn. En dat clusters die relevant voor elkaar zijn onderling goed verbonden zijn. Ook zetten we in op de duurzaamheid van werklocaties om de circulariteit van onze economie te bevorderen.

Tip de redactie

 

 

 

 

 

 

MAARTEN 
RAAIJMAKERS

Strategisch Adviseur Regionale Economie

 
 

 

 
 

  

 

GERELATEERDE THEMA'S

 

 

INNOVATIE & SLEUTELTECHNOLOGIEËN

 

DATA & DIGITALISERING

 

TALENT & ARBEIDSMARKT

 
 

 

 

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen