Submenu

Actief studeren

Actief studeren 

Hoe haal je het maximale uit je studententijd? Door jezelf te ontplooien, te ontdekken waar jouw interesses liggen, in aanraking te komen met het werkveld. Neem bijvoorbeeld deel aan een commissie bij een studievereniging of studentenvereniging. Of neem deel aan een studententeam en start daarna je eigen onderneming.

 

 

  •  

 

Challenges

Wil jij de kennis die je opdeed in de collegebanken toepassen op vraagstukken in het bedrijfsleven of de maatschappij? Kies dan voor ‘challenge based learning’. Je schrijft bijvoorbeeld een innovatief businessplan om studentenwelzijn te verbeteren. Of je werkt met andere studenten aan een prototype voor de opslag van energie. Zo pas je jouw kennis direct toe en werk je aan diverse vaardigheden. Ga bij jouw onderwijsinstelling of faculteit na aan welke challenges je kunt meedoen. Enkele voorbeelden zijn: 

 
 
 

Eigen onderneming 

 

Heb jij hét businessidee en sta je te popelen om het uit te werken? Als student kun je prima je eigen onderneming starten. Daar zijn online heel veel tips & tricks over te vinden. Geef dit ook aan bij jouw onderwijsinstelling. Vaak kunnen ze meedenken met regelingen en bieden ze je ondersteuning op het gebied van ondernemerschap.  

Ook kun je terecht bij bijvoorbeeld deze Brabantse ondernemersorganisaties:  

 

 
 

 

 

 

 

Career portal Brabant

Je onderwijsinstelling is er niet alleen om je les te geven. Ze helpen je graag om de eerste stap in je carrière te zetten. Wil je meer weten over stagemogelijkheden of events waar je interessante bedrijven kunt ontmoeten? Of ben je op zoek naar ondersteuning bij je sollicitatie? Jouw onderwijsinstelling of faculteit helpt je graag.  

 

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen