Brabant wint fDI Strategy Award voor middelgrote Europese regio's

28-02-2022

Internationaal gezien wordt het winnen van deze award gezien als bewijs voor een marktgerichte internationaliseringstrategie. Binnen de provincie is de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) hiervoor verantwoordelijk.

Bedrijven zien Brabant als een strategische regio om hun keten verder te optimaliseren binnen de Europese markt. Bedrijven die zich in 2021 vestigden of hun organisatie uitbreidden in Brabant vertegenwoordigen een totale investeringswaarde van 369 miljoen euro en leveren binnen drie jaar 1841 banen op. Veel bedrijven hebben geïnvesteerd in het optimaliseren van de waardeketen door bijvoorbeeld hun productie dichter bij de klant te organiseren. 

De fDi Award is een aanmoediging voor de door ons in 2014 ingezette koers, waarbij we ons volledig richten op unieke Brabantse product-marktcombinaties, zoals hightech systems & materials, agrifood en life sciences & health in combinatie met een focus op wereldwijde topinnovatie regio’s.

~ Eelko Brinkhoff - manager foreign investments BOM ~

Verduurzamen en inspelen op maatschappelijke uitdagingen

De BOM ondersteunde internationale ondernemingen op het vlak van verduurzaming. Een mooi voorbeeld hiervan is de fabriek van Coca Cola in Dongen. Steeds meer bedrijven willen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Bijvoorbeeld de biologische alternatieven voor plastic van Footprint, de plantaardige vleesvervangers van Redefine Meat en de inzet van Sodastream op het vermijden van plastic flessen voor eenmalig gebruik.

De BOM beweegt zich steeds meer naar een impact-driven organisatie. We bundelen de krachtige Brabantse ecosystemen in de regio met innovatief ondernemerschap en de diensten van de BOM. Zo proberen we optimaal invulling te geven aan maatschappelijke transities.

~ Brigit van Dijk - Van de Reijt - algemeen directeur BOM ~

Lees verder op de website van de BOM

Op weg naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! 

Beeld: Unsplash

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen