THEMA
INNOVATIE & SLEUTELTECHNOLOGIEËN
 

Innovatie en sleuteltechnologieën kunnen grote invloed hebben op de manier waarop Brabanders leven, leren, innoveren, werken en produceren. Beiden zijn nodig om nieuwe oplossingen te vinden en om te kunnen blijven concurreren. Daarom investeert de provincie in maatschappelijke en industriële oplossingen. Ook zet de provincie zich in op doorbraken in sleuteltechnologieën die leiden tot concrete toepassingen en nieuwe werkgelegenheid.

 

 

Onderwerpen bij dit thema

 

Subsidie voor innovatieve Brabantse ondernemers (SIR)

Nieuwe start-ups of bestaande midden- en kleinbedrijven (mkb) hebben vaak vernieuwende ideeën, producten of diensten. Maar missen het budget om dit verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat deze innovaties niet verloren gaan, ondersteunt de provincie ondernemers met de Stimulering van Innovatie in de Regio regeling (SIR).

Meer lezen

 


Start eerste vijf innovatiecoalities

We willen als Brabant weer een stap vooruit zetten en zo ook een positieve bijdrage leveren aan groei in Nederland. Daarom zorgen we dat de komende jaren zogenaamde Brabantse innovatiecoalities kunnen ontstaan.

Meer lezen


Impuls voor stuwend mkb en startups

Mkb’ers en starters met een goed idee moeten ook de kans te krijgen dit idee verder uit te bouwen. Zonder dat deze meteen binnen een innovatiecoalitie opgewerkt moet worden. 

  Meer lezen

 

Actueel 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"233198"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"6000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Alle actualiteiten

 

Op de hoogte blijven van dit thema?

Meld je aan voor meer nieuws over Innovatie & Sleuteltechnologieën en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten.

Aanmelden

 

 

 

MEER OVER DIT THEMA

 

"We staan structureel in de top 25 van innovatiefste regio’s in Europa."

 

Hoe dat komt? Omdat we slim gebruik maken van de kansen die er zijn. Soms zijn we zelfs voorloper op het gebied van nieuwe technologieën. Door innovatieve coalities kunnen we de uitdagingen van deze tijd aan. Denk aan vergrijzing, verduurzaming en de digitalisering. Ook in 2030 willen we met een inclusieve en competitieve economie tot de innovatiefste regio’s van Europa behoren. Heb je goede ideeën? Laat het ons weten.

Tip de redactie

 

 

 

 

 

 

MOAMER
KLEMPIC

Opdrachtnemer
Missiegedreven Innovatiebevordering

 
 

 

 
 

  

 

GERELATEERDE THEMA'S

 

 

EUROPA & INTERNATIONALISERING

 

DATA & DIGITALISERING

 

CIRCULARITEIT & DUURZAAMHEID

 
 

 

 

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen