THEMA
DATA & DIGITALISERING

De hele samenleving heeft te maken met data en digitalisering. Het maakt de maatschappij slimmer en het wordt ingezet in elke sector. Het versterkt het innovatievermogen van organisaties en het wordt steeds belangrijker voor de concurrentiekracht van Brabant. Hoe kunnen we onszelf slimmer organiseren, zodat alle sectoren kunnen profiteren van de mogelijkheden die data en digitalisering biedt?

 

 

 

 
 

Onderwerpen bij dit thema

 

Datavolwassenheid

De hele wereld draait om data. En ook voor het MKB liggen er volop kansen om waarde te halen uit data. Data van jouw bedrijf, jouw processen, jouw klanten en van de markt. 

  Meer lezen

Data Delen

De rol van digitale platforms zal de komende jaren alleen maar groter worden. Vraag en aanbod bij elkaar brengen met technologie is een niet te stuiten ontwikkeling.

  Meer lezen

Data Talent

Digitalisering en robotisering leiden tot grote veranderingen in werk. Dat vraagt om andere competenties en vaardigheden bij werknemers.
 

 Meer lezen

 

Data Business

Om onze ambities samen te kunnen realiseren is een sterke datasector nodig. Een sector die nieuwe producten en diensten ontwikkelt en die andere bedrijven kan voorzien van kennis, kunde en instrumenten, zoals AI-modellen.

 Meer lezen

Icoonprojecten

Als innovatieve kennisregio willen we datatechnologie optimaal inzetten ten behoeve van de maatschappelijke transities van deze tijd. Daar hebben we onze partners bij nodig. 


 Meer lezen

 

 

 

Actueel 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"233196"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"6000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Alle actualiteiten

 

Op de hoogte blijven van dit thema?

Meld je dan aan voor meer nieuws over Data & Digitalisering en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten.

Aanmelden

 

 

 

MEER OVER DIT THEMA

 

"Digitalisering en dataficering en technologieën zoals Artificial Intelligence, vormen de belangrijkste bron van groei, innovatie en nieuwe bedrijvigheid."

 

Digitalisering biedt ons ook maatschappelijke kansen. Het kan doorbraken realiseren in uiteenlopende gebieden. Bijvoorbeeld in de industrie, in de zorg, op het gebied van mobiliteit en logistiek en voor de energietransitie. Laat jij ons zien welke initiatieven jij op dit gebied onderneemt op weg naar de economie van 2030?

Tip de redactie

 

 

 

 

 

 

MADDY REIJERS

Strategisch Adviseur Digitalisering

 
 

 

 
 

  

 

GERELATEERDE THEMA'S

 

 

INNOVATIE & SLEUTELTECHNOLOGIEËN

 

CIRCULARITEIT & DUURZAAMHEID

 

TALENT & ARBEIDSMARKT

 
 

 

 

 

Registreren documenten

Als partner van provincie Noord-Brabant voor het programma data-economie kun je je registreren om gebruik te maken van bestaande communicatiemiddelen. 

Registreren

Ben je al geregistreerd?

Naar documenten

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen