"Biobased is de toekomst"

02-03-2022

“Biobased is de toekomst.” Het zijn de woorden van Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Energie, Circulaire economie en Milieu van de provincie Noord-Brabant. Samen met een delegatie van de provincie en Avans Hogeschool bezocht zij het lectoraat Biobased Bouwen.

Het belang en de ontwikkelingen van Biobased Bouwen staan centraal. Onderzoekers, docenten en studenten laten aan haar zien waar ze mee bezig zijn en leggen uit wat de impact van het praktijkgericht onderzoek is op de maatschappij en op de regio.

Het gezelschap bezoekt onder meer de grote ‘achtertuin’ van de Avans locatie in Den Bosch, waar verschillende biobased bouwwerken te zien zijn. Gebouwd door studenten, met medewerking van lokaal bedrijfsleven en opnieuw in het kader van onderzoeksprojecten staan er bijvoorbeeld een Biobased Bezinningshuisje en de CBCI unit. Dit zijn plekken waar biobased bouwmaterialen zijn toegepast en waar wordt gemeten hoe deze zich onder invloed van weersinvloeden gedragen.

Zelf ervaren

In de laboratoria en de werkplaatsen ervaart de gedeputeerde vandaag hoe studenten en onderzoekers werken aan verschillende toepassingen, zoals biocomposieten en mycelium. Alle materialen kunnen worden vastgepakt en gevoeld, en dat is toch echt anders dan er online iets over lezen.

Dit is de manier van onderzoek die we nodig hebben. Het is niet alleen theoretisch, maar wordt ook meteen in de praktijk toegepast. Daarmee veranderen we de wereld.

~ Anne-Marie Spierings - gedeputeerde provincie Noord-Brabant ~

Lees het hele artikel op de website van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE)  en laat je inspireren door verschillende projecten.

Lees verder

Op weg naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! 

Beeld: Centre of Expertise Biobased Economy

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen