Het aangesloten net moet voor veilige dataverbindingen buiten het reguliere internet zorgen en de ambities en koppositie van de Brainport-regio waarborgen. De infrastructuur van de BrabantRing ligt er al, want de ring maakt maakt gebruik van de glasvezelverbindingen die zijn aangelegd. In 2022 volgt de exacte uitwerking van het project.
Wie maakt straks gebruik van de BrabantRing?
Ziekenhuizen kunnen via deze veiligere verbinding hun dienstverlening op afstand uitvoeren, zoals het monitoren van patiënten. De thuiszorg kan via een veilige verbinding de woning van cliënten bereiken die slecht ter been zijn. Maar ook bedrijven die innovaties ontwikkelen kunnen via de BrabantRing hun projecten veilig en flexibel uitproberen zonder zorgen over wie meekijkt. Onderwijsinstellingen leggen flexibeler dataverbindingen met studenten op praktijklocaties, eveneens via een veilige connectie.
We willen hierin voorop lopen en andere Provincies mee krijgen om soortgelijke initiatieven op te zetten.
Een uniek initiatief
De vijf grootste steden en de Provincie willen met de BrabantRing laten zien dat veiligere en betrouwbaardere verbindingen mogelijk zijn. ‘We willen hierin voorop lopen en andere Provincies mee krijgen om soortgelijke initiatieven op te zetten’, vertelt Noord-Brabantse gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen. ‘Collega’s van mij luisteren graag naar ons verhaal, nu laten we zien dat het kan.’ Volgens de gedeputeerde slaagt de BrabantRing door de manier waarop de Brabantse steden gezamenlijk optrekken. ‘Ze snappen dat ze gelijk aan elkaar zijn. En vooral ook dat ze samen groter zijn dan de optelsom van losse gemeenten. Uniek hoe dat hier gaat.’
Lees het hele artikel
bron: www.stadszaken.nl
© Unsplash