Smart Biomaterials Consortium: biomaterialen in life sciences toepassingen

30-11-2021

Stichting Smart Biomaterials Consortium (SBMC) wil een hoogwaardige infrastructuur realiseren voor bio- en biocompatibele materialen voor life sciences toepassingen. Vooral om ze te gebruiken in de regeneratieve geneeskunde.

Regeneratieve geneeskunde is erop gericht nieuwe behandelingen te ontwikkelen die slim gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

SBMC gaat hiervoor twee faciliteiten realiseren: een ontwikkelfaciliteit en een pilot productiefaciliteit.

SBMC zet eerst een ‘pilotfabriek' op voor regeneratieve geneeskunde in het kader van het groeifonds programma RegMed XB. Dit doen ze samen met een hub in Leiden, Utrecht en Maastricht. Het consortium ontvangt hiervoor 56 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds. Van deze toekenning gaat 12,8 miljoen euro naar het Smart Biomaterials Consortium.

In de pilot productielocatie ligt de focus op de industriële productie van biomaterialen en afbreekbare implantaten. De ontwikkelfaciliteit zal in de nabijheid van de Technische Universiteit Eindhoven worden gerealiseerd. Hier werken partijen samen in projecten aan:

  • de geoptimaliseerde productie en assemblage van biomaterialen (inclusief hydrogelen),
  • het functioneel testen, beoordelen en voorspellen van implantaatfuncties,
  • opschalingsproblematiek, en aan
  • restricties voor klinische productie.

Meer weten?

SBMC is een intiatief van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Provincie Noord-Brabant en TU/e. Meer weten over SBMC en RegMed XB? Lees dan verder in het nieuwsbericht van BOM.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Beeld: Brabant Brand Box

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen