Het succes van Brabant Leert

02-05-2022

Al meer dan 6.000 Brabanders volgden de afgelopen twee jaar een opleiding of loopbaantraject via het online scholingsplatform Brabant Leert. Het platform biedt (gratis) opleidingen, cursussen en loopbaanadvies voor alle Brabanders. Brabant Leert biedt voornamelijk opleidingen aan in de sectoren waar veel vraag is naar personeel.

De lancering van Brabant Leert viel samen met de start van de coronacrisis, toen de vraag naar (om)scholing toenam. Bedrijven moesten opeens schakelen en hadden minder werk, of juist veel meer. Medewerkers thuis gingen werken, hun werk veranderde, of ze moesten op zoek naar een andere baan.

Wat biedt het platform?

Via Brabant Leert kunnen Brabanders gebruik maken van een online onderwijsaanbod. Deze worden aangeboden door online scholingsaanbieders, brancheorganisaties, de Brabantse ROC’s, hogescholen en universiteiten. Van ontwerp- en programmeertrainingen op het mbo en minicolleges op het hbo, tot aan technische bijscholingscursussen en alle ins en outs van Word en Excel. De meeste opleidingen zijn gratis te volgen. Hiermee krijgen Brabanders de tools in handen om zelf de regie te nemen. Het neemt drempels weg om bij- of om te scholen naar een toekomstige baan.

Brabanders weten Brabant Leert te vinden

In twee jaar tijd oriënteerden maar liefst 240.000 Brabanders zich via Brabantleert.nl en volgden meer dan 6.000 Brabanders een opleiding, cursus of training. Brabant Leert biedt voornamelijk opleidingen aan in de sectoren waar veel vraag is naar personeel. Van zorg, techniek, ICT, bouw en horeca tot aan de transport en logistiek. Sinds een jaar behoort ook het volgen van loopbaancoaching tot de mogelijkheden. Bekijk de infographic voor meer cijfers.

Meer weten?

Brabant leert helpt graag bij vragen op het gebied van leren en werken. Neem een kijkje op brabantleert.nl of neem direct contact op via info@brabantleert.nl

 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen