Chinalezing 2022

Commissaris van de Koning, Ina Adema
25-05-2022

De jaarlijkse Chinalezing vond dit jaar plaats op 10 mei in het provinciehuis te ’s-Hertogenbosch.

Hét evenement waar het netwerk van Brabantse bestuurders, ondernemers en vertegenwoordigers van kennisinstellingen die zaken doen met en in China elkaar ontmoeten. De provincie en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) tekende voor de organisatie. Tijdens de avond werden ruim 75 deelnemers geïnspireerd door verschillende bijdragen over de kansen, uitdagingen en ontwikkelingen in China.

Naast de reiservaringen in China van Ina Adema, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, deelde Ruud Tijssens, directeur bij Royal Agrfirm Group zijn ervaringen met een groot innovatief project rondom het opzetten van varkenshouderijen in China.

Frans-Paul van der Putten, China-deskundige bij Clingendael Instituut en auteur van het boek ‘De wederopstanding van China’ leverde een bijdrage aan het huidige China-debat en belichtte het onderhouden van relaties met China van meerdere kanten. Gedeputeerde Elies Lemkes – Straver met de portefeuille Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart sloot de avond af, waarna er nog uitgebreid werd nagepraat.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen