Interreg NWE Call 2 open op 14 november: bereid je aanvraag voor

26-07-2022

De tweede oproep voor projectvoorstellen voor Interreg North West Europe (NWE) opent 14 november. Voorstellen indienen kan tot en met 9 februari 2023. Voor vragen en hulp bij je projectvoorstel kun je terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hulp vanuit RVO

De RVO is het liefst zo vroeg mogelijk betrokken bij je projectvoorstel. Ze denkt met je mee over de inhoud en aansluiting op het programma, de opzet van je voorstel en mogelijke partners. Ook kan de RVO voor je op zoek gaan naar partners uit hun netwerk en het Contact Points netwerk van Interreg NWE. Projectaanvragers die met de RVO (intensief) overleggen over hun project scoren over het algemeen hogere cijfers, met een grotere kans op goedkeuring.

Heb je behoefte aan een adviesgesprek? Of een vraag over Interreg NWE? Neem dan contact op met:

Gé Huismans: ge.huismans@rvo.nl  | 06-53374625

Esther Veenendaal: esther.veenendaal@rvo.nl  | 06-50891510
 

Zelf aan de slag met je voorstel

Voor meer informatie kun je terecht op de Interreg NWE website. Hier vind je onder andere:

  • Het programmahandboek met alle ins en outs over het opzetten van een goed project.
  • Het programma document met daarin een uitgebreide beschrijving van de achtergrond en doelen van het programma en een gedetailleerde uitwerking van de thematische prioriteiten.
  • Factsheets met meer informatie over elk specifiek doel (“specific objective”/ SO). Je kunt hier per SO de uitdagingen, doelen, doelgroepen, activiteiten en resultaten vinden.

Er is ook een Online community waar je kunt netwerken met (internationale) partners en ideeën voor projecten kunt uitwisselen.

Over Interreg NWE

Interreg is een grensoverschrijdend Europees programma. Dat betekent dat in een Interreg-project mensen en organisaties met elkaar samenwerken die uit verschillende Europese landen komen. Onder Interreg North-West Europe (NWE) valt de grensoverschrijdende samenwerking tussen landen in Noordwest-Europa. De Provincie Noord-Brabant neemt deel aan dit programma.

De Europese subsidieregeling is er voor innovatieve en duurzame projecten die Europa sterker maken. Innovatie, energie, milieu en arbeidsmobiliteit zijn belangrijke thema’s. Een project zal inhoudelijk dus telkens op één van die thema’s moeten inspelen.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen