Luister naar aflevering 5 van Bruto Brabants Product over de Brabantse arbeidsmarkt

01-11-2022

In aflevering 5 van de podcast Bruto Brabants Product is Manon Pijnenburg te gast. Zij is voorzitter van de commissie onderwijs bij VNO-NCW. In bijna iedere sector is een tekort aan werknemers. Hoe ga je om met de tekorten op de Brabantse arbeidsmarkt?

Aflevering 5 - Het decennium van de werknemer

Een leven lang ontwikkelen, omscholing, anders en slimmer werken: het moet allemaal gebeuren om de Brabantse werknemer klaar te stomen voor de arbeidsmarkt van morgen. Én die van vandaag, want we hebben een schreeuwend tekort aan werknemers in onze belangrijkste sectoren. In de vijfde aflevering praten Marc en Martijn hierover met Manon Pijnenburg, voorzitter van de commissie onderwijs bij VNO-NCW. Hoe gaan je om met die tekorten? En hoe stimuleer je de Brabantse economie vanuit het onderwijs?

Over 'Bruto Brabants Product'

Bruto Brabants Product neemt een deep dive in de Brabantse economie, mét een vleugje Brabantse gezelligheid. Want de sterkste economie van Nederland zijn is serious business, maar het moet wel leuk blijven.

Samen met gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen ontvangt host Marc Meeuwis elke aflevering een inspirerende gast om te praten over het bouwen en behouden van een sterk, veerkrachtig Brabant. Wat maakt de Brabantse economie uniek? En waar liggen de kansen en waar de grootste uitdagingen?

Bruto Brabants Product verschijnt iedere twee weken op Spotify. Wil je als eerste een melding ontvangen wanneer er een nieuwe aflevering online staat? Abonneer je dan op onze podcast via Spotify.

Abonneer op Spotify

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen