Bezoek aan Maintenance Valley F-35 op vliegbasis Woensdrecht

03-11-2022

Op 2 november 2022 brachten minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat een bezoek aan de Maintenance Valley voor de F-35 op vliegbasis Woensdrecht.

Tijdens het bezoek is gesproken over de unieke samenwerking tussen de Koninklijke luchtmacht en de luchtvaartindustrie.

Aanleiding van het werkbezoek is dat het kabinet diverse maatregelen uit de Defensie Industrie Strategie (DIS) de komende jaren met zo’n 252 miljoen euro gaat intensiveren. Dat schrijven de ministers Kajsa Ollongren van Defensie, Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie vandaag aan de Tweede Kamer. Het Kabinet wil hiermee de positie en groeikansen van de Nederlandse defensie-industrie versterken.

Het succesvolle Maintenance Valley voor de F-35 op vliegbasis Woensdrecht is een goed voorbeeld. De bewindslieden hebben een bezoek gebracht aan de onderhoudshangaar voor vliegtuigen en helikopters, hier zijn ze geïnformeerd over de rol van vliegtuig- en helikopter onderhoud en het toekomstige F-35 vliegtuigonderhoud. Op 1 januari 2024 wordt de eerste F-35 op Woensdrecht gemodificeerd.

Partnerbedrijf Standard Aero informeerde over de status van het F-35 motoronderhoud op Woensdrecht.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen