Brabant werkt aan inclusiefste provincie van Nederland

18-11-2022

Op 24 november organiseren sociaal ontwikkelbedrijven en het UWV Werkbedrijf van Noord-Brabant een inspiratie dag voor werkgevers, bestuurders, onderwijs en partners op de arbeidsmarkt.

Het doel is om van Brabant de inclusiefste provincie van Nederland te maken, waar iedereen een baan verdient en niemand langs de kant hoeft te staan. Het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan o.a. een oplossing zijn voor de huidige arbeidsmarktproblemen. Tijdens de dag komen tal van praktijkvoorbeelden aan bod.

Minister in debat

Het programma bestaat uit drie delen. In de ochtend ontvangen de sociaal ontwikkelbedrijven en UWV hun gasten en geven diverse presentaties over het thema van de dag. Het middagprogramma begint met een rondetafeldiscussie onder leiding van Twan Huys tussen een aantal belangrijke spelers op de arbeidsmarkt. Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Kitty Jong (vicevoorzitter FNV), Tof Thissen (algemeen directeur UWV Werkbedrijf), Mohamed El Mokaddem (voorzitter Cedris) en Anne-Marije Buckens (50 Company) schuiven aan.

Meer dan 35 inspiratie sessies

Hierna kunnen de deelnemers kiezen uit meer dan 35 lezingen, workshops en debatten om zich te laten inspireren maar zeker ook te leren van de vele lokale voorbeelden. Werkgevers vertellen wat de kansen en de uitdagingen zijn. Bij een aantal lezingen komen ook werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het woord om te vertellen hoe belangrijk werk voor hen is en wat dit betekent voor hun sociale context. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke verklaring van de voorzitters van de Brabantse arbeidsmarktregio’s om in de komende jaren extra door te pakken op dit onderwerp: Noord-Brabant de inclusiefste provincie van Nederland.

Brabant Werkt Inclusief wordt mede ondersteund door provincie Noord-Brabant, stichting AantWerk, stichting MetWerk en Cedris. Meer informatie op: www.brabantwerktinclusief.nl

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen