Innovatiehub MINDBase op Strijp-S in Eindhoven

24-11-2022

Defensie opent innovatiehub MINDBase op Strijp-S in Eindhoven.

Op 21 november vond in het bijzijn van Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Financiën, Kennis en Talentontwikkeling de feestelijke opening van MINDbase plaats.

MINDBase aanjager voor innovatie 

MIND (Military Innovation by Doing) is in 2017 in het leven geroepen om innovatie binnen en buiten Defensie te stimuleren. Via MINDBase (gestart in 2019) gaat Defensie laagdrempelig in gesprek met bedrijven, startups, kennis- en onderwijsinstellingen om innovatie aan te jagen.

Strijp-S locatie voor innovatief ecosysteem

De BOM en Provincie Noord-Brabant zijn in 2021 het traject gestart om in Eindhoven een geschikte locatie voor MINDBase te vinden - het innovatieve ecosysteem van de Brainportregio stimuleert innovatie en technologieontwikkeling. Aanwezigheid van door technologie gedreven bedrijfsleven, talent en een creatieve omgeving waren belangrijke uitgangspunten bij de locatiekeuze. 
 
MINDbase vestigt zich in het Microlab op Strijp-S. Strijp-S is het industriegebied waar Philips onder meer röntgentechnologie ontwikkelde en waar de CD en DVD het levenslicht zagen.

 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen