Maandag 27 maart: Women in Data Science Eindhoven

27-02-2023

Een conferentie over diversiteit, inclusie en empowerment.

Na een succesvolle conferentie vorig jaar, zal Women in Data Science (WiDS) Eindhoven terugkeren op maandag 27 maart 2023. Locatie: High Tech Campus in Eindhoven. Een inspirerende conferentie in het hart van de Brainport regio waar data scientists en data practitioners samenkomen op één plek.

De conferentie
WiDS Eindhoven is een onafhankelijke conferentie. Het valt samen met de jaarlijkse Global WiDS conferentie die plaatsvindt aan de Stanford University en ongeveer 200+ locaties wereldwijd. WiDS heeft als doel om zowel studenten, professionals en academici (alle genders) te inspireren en te onderwijzen door talloze fantastische verhalen te delen van vrouwen die uitmuntend werk verrichten in data science. WiDS Eindhoven 2023 wordt georganiseerd door: Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI), Tilburg University, Provincie Brabant, Fontys Hogescholen, Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en Pipple.

 

Diversiteit en inclusie
WiDS gaat over diversiteit en inclusie. Het gaat over het versterken van mensen door te waarderen wat hen uniek maakt. Ymke de Jong (Data & AI lead, Philips Global Data & AI CoE Clinical Data Scientist, Digital Innovator in Healthcare en spreker bij WiDS 2022) legt uit: "Data science is één van de snelst groeiende velden in de tech sector. Het is cruciaal dat iedereen hier vertegenwoordigd is en dat vrouwen gelijke kansen krijgen. Bij Philips geloven we dat een diverse, inclusieve en toegewijde werknemersgroep essentieel is voor een bloeiend en innovatief bedrijf, waardoor we onze klanten helpen en de gezondheidszorg verbeteren. Wij houden onszelf en onze organisatie verantwoordelijk voor vooruitgang op het gebied van diversiteit en inclusie, en de bevordering van een samenwerking gebaseerd op een doelgerichte, energieke werkcultuur.'' Ymke de Jong was één van de keynote sprekers bij WiDS Nederland in 2022.

 

Groeiende gemeenschap
Het is onze missie om ons publiek elk jaar te laten groeien. Daarom zullen we meer partnerschappen met universiteiten en sponsors proberen te sluiten. Op deze manier hopen we meer engagement te krijgen rondom het onderwerp diversiteit en inclusie en hopen we meer vrouwen te kunnen inspireren om de data science veld in te gaan. Je kunt je nu registreren voor WiDS Eindhoven 2023, voor tickets en informatie neem een kijkje op onze website: www.wids.nl.


 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen