Luister naar aflevering 9 van Bruto Brabants Product over innovatie

02-03-2023

In de negende aflevering van Bruto Brabants Product praten Marc en Martijn over de eiwittransitie uit insecten met Kees Aarts, CEO van Protix en Jonica de Bruijn, programmamanager Agrofoot en Biobased bij REWIN.

Aflevering 9 - De eiwittransitie en wat dat met de zwarte soldaatvlieg te maken heeft

Brabant investeert in het voedsel van de toekomst, oftewel de eiwittransitie. Wat gebeurt er allemaal op dit gebied? Hoe gaat de toekomst eruit zien? En kan dat wel, het nieuwe én het oude combineren in Brabant? We praten erover met Kees Aarts, CEO van Protix, een razendsnel groeiend bedrijf dat insecten gebruikt om duurzaam vissenvoer en veevoer te maken. Hoe gaan de zwarte soldaatvliegen van Protix de eiwittransitie op z'n kop zetten?

Over 'Bruto Brabants Product'

Bruto Brabants Product neemt een deep dive in de Brabantse economie, mét een vleugje Brabantse gezelligheid. Want de sterkste economie van Nederland zijn is serious business, maar het moet wel leuk blijven.

Samen met gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen ontvangt host Marc Meeuwis elke aflevering een inspirerende gast om te praten over het bouwen en behouden van een sterk, veerkrachtig Brabant. Wat maakt de Brabantse economie uniek? En waar liggen de kansen en waar de grootste uitdagingen?

Bruto Brabants Product verschijnt iedere twee weken op Spotify. Wil je als eerste een melding ontvangen wanneer er een nieuwe aflevering online staat? Abonneer je dan op onze podcast via Spotify.

Abonneer op Spotify

 

 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen