Luister naar aflevering 10 van de podcast Bruto Brabants Product over kernenergie

09-03-2023

In de tiende aflevering van de podcast Bruto Brabants Product praten Marc en Martijn over de energietransitie met Marco de Baar, hoogleraar aan de TU Eindhoven en directeur van DIFFER.

Aflevering 10 - Kernenergie, een Brabantse innovatie?

Brabant werkt aan de energietransitie, maar dat gaat niet alleen over zonnepanelen en windturbines. We hebben het ook over kernenergie, maar dan anders: schoner, beter voorradig en veiliger. Wat is thorium? En is het niet te veel toekomstmuziek? Marc en Martijn praten erover met Marco de Baar, hoogleraar aan de TU Eindhoven en directeur van DIFFER. Je zou het misschien niet zeggen, maar in Brabant ontkiemt een zaadje voor deze technologie van de toekomst.

Over 'Bruto Brabants Product'

Bruto Brabants Product neemt een deep dive in de Brabantse economie, m├ęt een vleugje Brabantse gezelligheid. Want de sterkste economie van Nederland zijn is serious business, maar het moet wel leuk blijven.

Samen met gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen ontvangt host Marc Meeuwis elke aflevering een inspirerende gast om te praten over het bouwen en behouden van een sterk, veerkrachtig Brabant. Wat maakt de Brabantse economie uniek? En waar liggen de kansen en waar de grootste uitdagingen?

Bruto Brabants Product verschijnt iedere twee weken op Spotify. Wil je als eerste een melding ontvangen wanneer er een nieuwe aflevering online staat? Abonneer je dan op onze podcast via Spotify.

Abonneer op Spotify

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen