Online kennissessie ‘Inzicht in het talent van Noord-Brabant’ ( 4 en 6 april 2023)

16-03-2023

De Provincie Noord-Brabant heeft onderzoek laten doen naar de weg die talenten in Brabant afleggen. Gaan ze in Brabant studeren of daarbuiten? Blijven jongeren na hun studie hier werken, of vertrekken ze uit de provincie? In welke sectoren gaan ze werken? En wat is hun arbeidsmarktpositie?

Monitor

Hiervoor is een monitor ontwikkelt die je op de website Arbeidsmarkt InZicht kunt bekijken. Binnen de monitor kun je klikken op twee transities: van opgroeien naar onderwijs en onderwijs naar werk. Wij laten je vervolgens zien hoe deze transities er voor het mbo, hbo en wo uit zien. Verder geven we inzicht in twee gerelateerde thema's: internationale studenten en arbeidsmarktkrapte.  De informatie is beschikbaar op het niveau van de provincie Noord-Brabant en de Brabantse arbeidsmarktregio's.

Online lunchsessies

Om je te helpen meer uit deze monitor te halen en bekend te raken met de mogelijkheden, organiseren we op 4 en 6 april een tweetal online lunchsessies (12.00 - 12.45 uur). Beide sessies zijn hetzelfde. Hierin nemen we u mee in de verschillende onderdelen van het platform en laten we zien welke mogelijkheden deze bieden.

Wilt u graag deelnemen stuur dan even een mailtje naar arbeidsmarktinzicht@etil.nl. Dan sturen wij je een uitnodiging voor de lunchsessie.
 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen