Zesde editie Data Week NL brengt data-minded Nederland naar Den Bosch

23-03-2023

Van 22 t/m 24 juni vindt in het iconische Jheronimus Academy of Data Science (JADS) Data Week NL 2023 plaats. Hier komen overheid, bedrijfsleven, onderwijs en jonge ondernemers samen om elkaar te inspireren, informeren, verrassen en verbinden.

Data Week NL geldt als hét kennisevent voor data-minded Nederland en kent dit jaar een bijzonder inhoudelijke programmering.

‘Het is tijd om anders te kijken naar de kansen die data bieden. Het geldt namelijk steeds vaker als drijvende kracht die ons dagelijks leven vormgeeft. Dát staat deze editie centraal.’, stelt wethouder talentontwikkeling, gezondheid en data Ufuk Kâhya. ‘Wij willen de kracht van data gebruiken om mensen samen te brengen en om maatschappelijke meerwaarde te creëren. Dat doen we als overheid samen met ondernemers, onderwijs en inwoners’, vervolgt Kâhya. ‘Data Week NL is weer een mooi moment om elkaar te inspireren.

De drie tracks op Data Week NL 2023:

Donderdag 22 juni – Data & Good Health
Vrijdag 23 juni – Data & Future Mobility
Zaterdag 24 juni – Data & The Next Gen

Publieksdag

Desgevraagd vult gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen aan: ‘Extra speciaal dit jaar is de publieksdag. Voor de economie van morgen en overmorgen hebben we knappe koppen en handige handjes nodig die ook goed met data om kunnen gaan. De Data Week is hét evenement waar we mensen kennis kunnen laten maken met de kansen die data biedt, hopelijk kunnen we hier het talent van vandaag en morgen extra enthousiasmeren.

Eigen thema en programmering

De drie tracks kennen elk een eigen thema en een programmering volgens een vast stramien. Waarin leidende inspirators keynote-sessies verzorgen die afgewisseld worden met deep dives op technologische innovaties achter baanbrekende data-oplossingen. Ook is er een Data Playground waar talentvolle studenten, jonge ondernemers en ambitieuze startups zich presenteren.

Toegangskaarten voor Data Week NL 2023 zijn gratis te reserveren via www.dataweeknl.nl.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen