Minnesota en regionale ontwikkelingsmaatschappijen gaan samenwerken aan medische technologie

19-04-2023

Dinsdag 18 april tekenden Roberta (Bobbie) Dressen, CEO van Medical Alley, en Brigit van Dijk – van de Reijt, CEO van de BOM, namens ROM NL, een Memorandum of Understanding (MOU) in aanwezigheid van minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens de ondernemersreis in Minnesota.

Medical Alley is een organisatie in Minnesota die zich richt op de ontwikkeling en groei van de medische sector in de regio. Door de nauwe samenwerking met Medical Alley hoopt Nederland te profiteren van de kennis en ervaring van deze organisatie op het gebied van medische technologie en gezamenlijk te werken aan verdere ontwikkeling en groei van de medische sector. De ondernemersreis naar Minnesota vormt het begin van deze intensieve samenwerking.

Strategische focus

Minnesota en Nederland hebben een strategische focus op medische hulpmiddelen en beschikken over een gerenommeerd ecosysteem met een hoog niveau van expertise en professionals die elkaar aanvullen. De ondernemersreis wordt geïnitieerd en georganiseerd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en het Consulaat-Generaal van Nederland in Chicago in samenwerking met Oost NL, LIOF, Trade & Innovate NL, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in nauwe samenwerking met Medical Alley. De ondernemersreis is een onderdeel van een meerjarige samenwerking van Life Sciences & Health in Nederland voor de Verenigde Staten van Amerika.

De MOU wordt ondertekend door de regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland (ROM’s) om het nationale karakter van deze ondernemersreis te benadrukken en gezamenlijk als Nederland de vervolgacties op te pakken. Met deze MOU willen de partijen de samenwerking verder vormgeven en in de komende jaren gezamenlijke programma’s opzetten.

De ondernemersreis naar Minnesota wordt bijgewoond door 17 MedTech bedrijven uit Nederland & Amerikaanse partners om kennis, business en best practices te delen. Het doel van dit initiatief is het versterken van de MedTech hubs in zowel Minnesota als Nederland, waarbij we samenwerken, inspireren en elkaar bezoeken. Als onderdeel van deze reis wordt een bezoek gebracht aan Philips, Medtronic en Boston Scientific, bedrijven met een grote footprint in zowel Nederland als Minnesota, die hun ervaring zullen delen.

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen regionale aanjagers van de economie

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen ROM’s werden ooit, op initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, opgericht om de economische achterstand van een regio op te lossen. Inmiddels is die focus verschoven naar het versterken van de regionale economie in het algemeen. Wij laten ondernemers innoveren, investeren en internationaliseren om hun groei te versnellen. Zo zorgen we voor de duurzame groei van de regionale economie en werkgelegenheid. 

Op de foto, v.ln.r.: Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Frank Jaskulke, Vice President, Intelligence & Head of Medical Alley Starts; Jeroen Beekman, Deputy Consul General Nederlands Consulaat Generaal in Chicago; Roberta Antoine D. CEO van Medical Alley en Brigit van Dijk - van de Reijt, CEO van de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij).

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen