Noord-Brabant en Baden-Württemberg voorop in Europese samenwerking energietransitie

Thilo Mueller (links) en minister Hoffmeister-Kraut (rechts) in de fabriek van Bosch in Tilburg
10-05-2023

Hoe ziet de toekomst van de Europese energievoorziening eruit? Noord-Brabant en de Duitse deelstaat Baden-Württemberg lopen wereldwijd voorop in de ontwikkelingen.

Dit is een van de redenen waarom de minister van Economische Zaken van Baden-Württemberg, Dr. Nicole Hoffmeister-Kraut, op 3 mei de provincie Noord-Brabant bezocht. 

Samen met een delegatie van 40 ondernemers wilde zij de innovaties in Noord-Brabant met eigen ogen zien. In Nederland is de ontwikkeling van waterstoftechnologie al veel verder gevorderd dan in Duitsland. De industrie speelt een doorslaggevende rol in het succes van de energietransitie. Waterstoftechnologie uit Brabant kan een oplossing zijn voor de uitdagingen waar de Zuid-Duitse industrie voor staat. Tegelijkertijd kan de Nederlandse industrie van deze oplossing profiteren.
 
De delegatie bezocht onder andere Bosch Transmission Technology B.V., de Brainport Industries Campus en het Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems (EIRES) van de Technische Universiteit Eindhoven. Donderdag bezocht een deel van de delegatie ook VDL-ETG. Tijdens deze bezoeken werd duidelijk dat de innovatieve high tech industrie uit Brabant een bijdrage kan leveren aan de waterstoftransitie en dat bedrijven uit beide regio’s elkaar kunnen helpen.

“Samen kom je verder”

Het bezoek is onder andere tot stand gekomen doordat de provincie internationaal een goede band heeft opgebouwd met de deelstaat Baden-Württemberg. "Alleen ben je misschien sneller, maar samen kom je verder", zegt Coen de Graaf, projectleider internationale innovatie bij de provincie Noord-Brabant. Het opgebouwde vertrouwen zorgt ervoor dat bedrijven in beide regio’s elkaar steeds meer weten te vinden. Dit is belangrijk omdat beide regio’s op elkaar aansluiten, zoals bij kunstmatige intelligentie, batterijtechnologie en nu ook met waterstof.
 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen