Tweede oproep CrossRoads Vlaanderen-Nederland opent op 1 maart

10-01-2024

Op vrijdag 1 maart opent de tweede subsidieoproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. CrossRoads moedigt Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’s aan om samen te innoveren rond duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.

Op dinsdag 6 februari worden alle eerdergenoemde onderwerpen toegelicht tijdens een online infosessie. 

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor product- of procesinnovaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Het gaat om ontwikkelingen in duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 of gezondheid, met digitalisering als ondersteunend proces. 

Nieuwe oproep 

De tweede openstelling vindt plaats vanaf 1 maart 2023 tot en met 26 april 2024. De projecten die als beste uit de tender komen, ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlands mkb. Het totale subsidiebudget van deze call is € 2.500.000. Het subsidiepercentage bedraagt 50% met een maximum van € 250.000 per project. 

Download hier de aanvraagtemplates. 

Infosessie op 6 februari 

Op dinsdag 6 februari om 10.00 uur organiseert CrossRoads een online infosessie over de subsidiemodaliteiten. OokHenk Ouwerkerk van HeatPower is aanwezig en zal zijn CrossRoads-ervaringen met je delen.  

Wil je jouw projectidee toetsen of ben je op zoek naar een partner over de grens?. Registreer je via het inschrijfformulier en geef aan waarover je een gesprek wenst. Een adviseur neemt vervolgens met jou contact op. 

Bekijk het volledige programma en schrijf je in. 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen