Provincie feliciteert 17 Brabantse ondernemers in de KVK Innovatie Top 100

09-02-2024

Met maar liefst 17 genomineerden is de provincie Noord-Brabant goed vertegenwoordigd in de KVK Innovatie Top 100: de grootste mkb innovatie etalage van Nederland. Sirius Medical Systems uit Eindhoven en Delft Imaging Systems uit ’s-Hertogenbosch bemachtigden zelfs een plekje in de top vijf.

Op woensdag 24 januari 2024 feliciteerde gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen de Brabantse genomineerden tijdens een netwerkborrel: “Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel ondernemerschap Brabant rijk is. Een innovatief product komt niet zomaar van de grond. Het is een kwestie van experimenteren. Zo ontstaan waardevolle oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.” En dat is precies wat de KVK Innovatie Top 100 nastreeft: laten zien waar het mkb in Nederland goed in is. 

De motor van onze economie

“De Kamer van Koophandel stimuleert innovatie in Nederland. Met 17 genomineerden is Brabant ook dit jaar weer een hofleverancier in de Top 100.” Met die woorden opende Ad van Ginneken, relatiemanager bij de Kamer van Koophandel, het netwerkevent voor alle Brabantse genomineerden op woensdag 24 januari 2024 bij TNO in Eindhoven. Deze Brabantse midden- en kleinbedrijven zijn de motor van onze economie en willen Nederland – en ver daarbuiten – mooier, veiliger en duurzamer maken. Daarna sprak gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen zijn felicitaties uit aan de ondernemers: “Het is fijn om ondernemers te ontmoeten en de reden te ontdekken waarom zij ‘doen wat ze doen’. Namelijk: het bedenken van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daar neem ik mijn petje voor af.”

Innovatie als sleutel tot succes

Hierna was het de beurt aan de ondernemers. In 2 minuten gaven zij ieder een korte pitch over hun innovatie. Delft Imaging Systems uit ‘s-Hertogenbosch schittert op plek 4 in de ranglijst. Zij leveren medische oplossingen die bijdragen aan het uitbannen van tuberculose: een van de dodelijkste infectieziekten ter wereld. “Via AI-software – zoals CAD4TB – en mobiele klinieken kunnen we kwetsbare gemeenschappen in Afrika bereiken die anders niet toegankelijk zijn vanwege slechte omstandigheden”, aldus CEO Guido Geerts. Naast de zorg, waren de innovaties ook afkomstig uit de agrofood, bouw- en ICT-sector. Zo kan Clonable binnen 5 minuten een website vertalen, redt BeefyGreen de buitenbeetjes onder de paddenstoelen en ontwierp KnaapenGroep een volledig modulair en circulair dak. Na de pitchesvolgde een rondleiding door het TNO Holst Centre waar innovaties tot leven worden gebracht.

Van impact tot groeipotentie

Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd in de top 100, gevolgd door Zuid-Holland met 20 bedrijven en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de agrofood (17 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector (16) en de zorgsector (ook 16). Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden. 

Brabantse ranglijst

• Sirus Medical Systems – sirius medical systems (3)

• Delft Imaging Systems – CAD4TB (4)

• InProcess-LSP - nanoflowsizer (21)

• Recrubo – conversational hiring via WhatsApp (24)

• SparkNano – groene waterstofproductie (29)

• Sensor Maritime – bridgescout (34)

• Globe Protical – anyid (42)

• KnaapenGroep – roef (44)

• Water IQ International – optisteep & catalytic diamond (54)

• Xyall – volautomatische tissue dissectie (56)

• ReMediZ – meds safe (57)

• Happybots – felix (76)

• Goal 3 – impala systeem (78)

• Clonable – eenvoudig websites vertalen (79)

• Eurocom Healthcare Technology – seef en eevi (85)

• Van der Avoird Trayplant – duurzaam teeltsysteem (87)

• BeefyGreen – circulaire foodproducten (90)

De Kamer van Koophandel (KVK) publiceert jaarlijks een ranglijst met honderd concrete innovaties uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb bedrijf van het land noemen. Neem voor meer informatie een kijkje op www.kvkinnovatietop100.nl.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen