Trendnacht 2022

Begin

15-09-2022 om 18:45

Einde

15-09-2022 om 23:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Klokgebouw, Strijp-S

We betwijfelen steeds vaker of meer economische groei de oplossing is voor een betere toekomst. Onze voorraden raken op, natuur lijdt onder zware druk. Consumptie, productie, de capaciteit raakt overal de randen. Dus, hoogste tijd voor de vraag: hoe kan het ook anders?

Tijdens de Trendnacht 2022 richten we samen onze blik op een Economische (R)evolutie. We verkennen de mogelijkheden van een nieuwe balans in de toekomst. Wie willen we zijn als Brabant? We moeten het samen dragen en samenwerken. De mogelijkheden zijn legio, maar waar komen zij samen en hoe kunnen zij elkaar versterken? Wie zijn de afbrekers, aanpoters, voorvechters van gisteren, vandaag en morgen? 

Direct aanmelden

Programma

Onder leiding van kunstenaar Lucas De Man gaan we op zoek naar antwoorden Ć©n naar vragen. We duiken in de economie in Brabant, kijken naar de geschiedenis, het nu en de toekomst. Wat zijn de Brabantse waarden en waar zitten onze krachten en kansen?

Keynote spreker Roxane van Iperen bekijkt de wereld met een financieel-economische blik, ontleedt als geen ander machtsstructuren en heeft een scherp oog voor hypocrisie, ongelijkheid en integriteitskwesties. Op 10 mei 2022 verscheen haar laatste essay in boekvorm: Eigen welzijn eerst: hoe de middenklasse haar liberale waarden verloor.

Daarnaast staan er inspirerende talks op het programma, waaronder:

  • Gijs Diercks (DRIFT)
  • Matthijs Janssen (Universiteit Utrecht)
  • Shinta Oosterwaal (auteur 'Thrive')
  • Paul Schenderling (auteur 'Hoe handel ik eerlijk?')
  • Geert Wilms (Landbouw Innovatie Brabant (LIB)

Bovendien kun je je verheugen op een divers randprogramma, met bijdragen van Het PON & Telos, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), muziek van Mensenkinderen, art installaties van designer Jelle Mastenbroek, live field research door Lucas de Man's Nieuwe Helden en een heel bijzondere photo booth.

Toegang tot de Trendnacht is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van BrabantKennis.

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen