Wie wint de 2e Gouden Cirkel?

11-10-2021

In juni ontving Botanic Bites uit handen van gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen de eerste Gouden Cirkel. Benieuwd wie op 20 oktober de tweede Gouden Cirkel vast mag houden? De award ligt klaar voor het meest circulaire innovatieve Brabantse bedrijf op dit moment.

Tijdens de Dutch Design Week zal gedeputeerde Anne-Marie Spierings de prijs uitreiken.

De Gouden Cirkel Award is oer-Brabants circulair design denken én doen

Een ring van geüpcycelde wijnkurk, plaatmateriaal van olifantsgras en zetmeel uit een afvalstroom van de voedselverwerkende Nederlandse aardappelindustrie. Breng je deze uitbundige materialen samen? Dan heb je bijna de Gouden Cirkel in handen. Een award die in de praktijk brengt wat de provincie zo graag ziet van Brabantse bedrijven en organisaties: innovatie én het lef om circulair te ontwerpen.

The making of...

Circulair ontwerper Joris Petterson legt in een filmpje op de website van de provincie Noord-Brabant uit waarom de prijs letterlijk én figuurlijk uniek is in zijn soort.

Ga naar de website van de provincie Noord-Brabant

De Gouden Cirkel prijst circulaire innovatie in Noord-Brabant

Provincie Noord-Brabant wil in 2030 maar liefst vijftig procent minder primaire grondstoffen gebruiken. Daar is inzet, wilskracht en een scherpe visie voor nodig. Daarom moedigen we innovatieve ondernemers en organisaties aan die onderzoeken wat mogelijk is op circulair gebied. De Gouden Cirkel is een prijs voor diegenen die de toon zetten op het gebied van circulair ondernemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ambities en plannen van de provincie voor een circulaire economie in 2030? Lees dan verder in de uitvoeringsagenda 'Meerwaarde met kringlopen'.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen