Gratis workshop 'Van verspilling naar businesskansen' voor de maakindustrie

23-05-2022

Op 23 juni 2022 wordt er een (gratis) workshop Circulaire maakindustrie georganiseerd bij High Tech Platform - Mikrocentrum in Veldhoven. Deze workshop is speciaal voor maakbedrijven die hun organisatie klaar willen maken voor de toekomst en concrete stappen willen zetten met circulair ondernemen.

Maakbedrijven zetten steeds meer in op levensduurverlenging van hun producten. Steeds vaker worden producten uit de markt retour genomen, producten en onderdelen gerefurbished en opnieuw verkocht. Leveranciers kunnen hierin een rol spelen als re-supplier. Weet u al welke business kansen er liggen voor uw organisatie en voor uw toeleveranciers? En weet u al wat dit betekent voor het ontwerp van onderdelen? en de samenwerking in de keten?

Inzicht in de kansen voor uw eigen maakindustriebedrijf

Hierbij staat de combinatie tussen het creëren én behouden van economische (nieuwe omzet/ lagere kosten) en waarde centraal.

In vijf stappen leert u samen met collega-bedrijven tijdens de workshop

• Momenten van verspilling in uw eigen keten om te draaien naar nieuwe businesskansen;
• Ook leert u hoe circulaire product- ontwerpstrategieën en businessmodellen op een praktische wijze zijn toe te passen. 
• U leert met circulaire principes uw concurrentiekracht te vergroten en nieuwe waarde te creëren voor zowel uw eigen bedrijf als voor uw klanten.
• Aan het einde van de de workshop hebben de deelnemers concrete handvatten om een volgende stap te zetten.

De workshop begint om 13.30 uur en we sluiten de middag af met een netwerkborrel om 16:30.

Voor meer informatie over het programma en aanmelden, kijk op:
https://lnkd.in/eVJgzhpm

Heeft u vragen over de workshop?

Of kunt u helaas niet deelnemen maar zou wel graag in gesprek willen gaan met een expert over welke mogelijkheden er voor uw maakbedrijf zijn om stappen te zetten met circulair ondernemen? Neem dan vrijblijvend contact op met: Marieke Huis in 't Veld (Email: mhuisintveld@bom.nlTel.nr +31 (0)6 52607323)

Wij kijken er naar uit om u fysiek te mogen ontvangen bij High Tech Platform - Mikrocentrum in Veldhoven op 23 juni.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen