Event | Bezoek op 5 juli de biobased versnellingsdag

20-06-2022

Hoe komt de biobased markt in beweging? Deze vraag staat de Biobased Versnellingsdag: een dag vol informatie en inspiratie op het gebied van biobased ondernemen. Met extra aandacht voor de bouwindustrie. Meld je kostenloos aan voor de Circulair Biobased Delta op 5 juli 2022.

Sinds 2014 werkt de Biobased Innovation Garden aan nieuwe kansen voor biobased materialen. Ieder jaar komen we nieuwe planten tegen: van vlas tot tabak, van katoen tot Russische paardenbloemen. Niet alles slaagt, maar er zijn vele successen te vieren. Nu zijn we zover, dat er talloze materialen beschikbaar zijn om te vermarkten en rest de vraag: Hoe komt de biobased markt in beweging?

• Wat: Biobased Versnellingsdag.

• Thema: Hoe komt de biobased markt in beweging?

• Waar: Rusthoeve in Zeeland.

• Wanneer: 5 juli 09:30 – 16:30.

• Voor wie: makers en kopers van biobased materialen. Met speciale aandacht aan de bouwindustrie.

• Waarom: om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en de biobased markt te versnellen.

PROGRAMMA

Het ochtendprogramma is rijkgevuld met key-note sprekers en workshops over duurzame chemie, textiel, biobased in de chemie en biobased in de bouw. In de middag zijn er pitches, een rondleiding door de Biobased Innovation Garden en een standhoudersmarkt met biobased producten die ready-to-market zijn. Tijdens het middagprogramma komt Gerrit Hiemstra vertellen over hoe hij zijn biobased huis heeft gebouwd. Gevolgd door een levendige forum en paneldiscussie, geleid door gedeputeerde Jo-Annes de Bat, van Provincie Zeeland.

Ochtendprogramma: Versnelling van de Industriële Grondstoffentransitie

09:30 - 10:00 Inloop

10:00 - 11:00 Plenair (Cor van Oers, Delphy; Willem Sederel, Circular Biobased Delta; Frank Hendrickx, Neste)

11:00 - 12:00 Break-out sessies:

  1. Bouw (Taco Tuinhof, KIN CB)
  2. Duurzame Chemie:
  • De Enablers (Chantal de Schepper, Smart Delta Resources; Thomas Desnijder, North Sea Port; Peter Bijkerk, Impuls Zeeland)
  • De Versnellers (Christoph Hiesgen, E.oN/DSD; Rob Beekers, Cargill; Darius Blaszyk, Enough).

Middagprogramma: Biobased mkb in de praktijk

12:00 Netwerklunch & Standhoudersmarkt

13:30 - 14:45: Thema-pitches in de Biobased Garden:

  • Isolatie (Mark Reijnders, Hempflax)
  • Papier (Filip Baecke, Cradle Crops)
  • Bouw (Fred van der Burgh, Stichting Agrodome)
  • Textiel (Paulien Harmsen, WUR)

14:45: Plenair: Bouw je eigen biobased huis. (Gerrit Hiemstra en Fraanje Bouwonderneming).

15:30: Forum met Jo Annes de Bat (Provincie Zeeland), André Hoogendijk (BO Akkerbouw), Taco Tuinhof (KIN CB).

16:00 Afsluitende netwerkborrel

Bij de aanmelding graag aangeven welk onderdeel u graag zou willen bezoeken : a) ochtendprogramma b) middagprogramma of c) dagprogramma.

Netwerk

De vele aanwezige mkb- en grootbedrijven, overheids- en onderzoeksorganisaties hebben eenzelfde doel: de biobased markt versnellen. Verrijk je kennis en ontmoet beleidsdeskundigen, experts en voorlopers op het gebied van biobased. Met onder andere: Neste, Cargill, Eon, Smart Delta Resources, NorthSea Port, HemCell, Delphy, Circular Biobased Delta, Millvision, Cradle Crops, Hemcell, Enough, Plantix, HZ University, Wageningen University & Research en vele meer. Kom langs op deze inspirerende dag en profiteer van dit unieke biobased netwerk!

Participatie en bezoek is kosteloos en mede mogelijk gemaakt door: Provincie Zeeland, Provincie Noord-Brabant, BO Akkerbouw, Delphy, Stichting Circular Biobased Delta en Uitvoeringsbureau Biobased Zeeland.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen