Netwerkbijeenkomst Just Transition Fund West-Noord-Brabant op woensdag 28 september

25-07-2022

Het ‘Just Transition Fund’ (JTF) wordt naar verwachting eind 2022 of begin 2023 opengesteld. Om hier optimaal op voor te sorteren en samen kansen te creëren, organiseren provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en Stimulus Programmamanagement op 28 september een netwerkbijeenkomst voor ondernemers.

Over het Just Transition Fund (JTF)

De Europese Unie stelt circa 60 miljoen euro subsidie beschikbaar om mkb’ers en kennisinstellingen in West-Noord-Brabant te ondersteunen bij hun transitie naar klimaatneutraal ondernemen. Met het Just Transition Fund steunt de Europese Unie specifieke gebieden die het zwaarst door de overgang naar klimaatneutraliteit worden getroffen. De subsidie wordt ingezet voor projecten op het gebied van arbeidsmarkt, innovatie en investeringen in technologie, systemen en infrastructuur. Het gebied West-Noord-Brabant is een van de zes regio’s in Nederland die in aanmerking komen voor dit subsidieprogramma. Lees er meer over in de factsheet Just Transition Fund.

Aanmelden

Wil je meer weten over het JTF-programma? Wil je inspiratie krijgen om een volgende stap te zetten? En ga je graag in gesprek met andere ondernemers of kennisinstellingen? Meld je dan nu aan voor deze netwerkbijeenkomst zodat je verzekerd bent van deelname. De locatie is het kantoor van de Rabobank in Breda (Kloosterplein 11). 

Aanmelden

Programma

Tijdens de netwerkbijeenkomst kom je meer te weten over de subsidiemogelijkheden, het aanvraagproces en de instanties waar je terecht kunt voor antwoorden en advies. Het programma voor de middag biedt je allerlei mogelijkheden om je te oriënteren op je stappen richting klimaatneutraal ondernemen. Je kunt deelnemen aan twee workshops en in gesprek gaan met deskundigen en collega-ondernemers in voorbereiding op een eventuele projectaanvraag.

Je kunt je oriënteren op verschillende thema’s:

  • Energieopslag en congestie
  • Circulair en Biobassed bouwen
  • Recycling (chemisch en mechanisch)
  • Groene (bio) grondstoffen
  • Campusontwikkeling voor transitie
  • Opleiden en omscholing
  • Financieren en Advies.

Programma

12:00 – 13:00 Netwerk inloop lunch

13:00 – 13:40 Plenair deel met presentaties

13:40 – 13:50 Introductie workshops

13:50 – 14:00 Pauze

14:00 – 14:45 Thema workshops ronde I

14:50 – 15:35 Thema workshops ronde II

15:40 – 16:10 Paneldiscussie

16:10 – 17:00 Netwerk borrel

Fotografie: Paul Martens - Port of Moerdijk

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen