Meld je aan voor het ketenproject van de CVC Fast Forward

04-05-2023

Zie jij de kansen van de circulaire economie voor jouw bedrijf, maar weet je nog niet hoe je dit concreet kunt maken? Zoek je naar kansen om dit samen met de partners uit jouw keten te realiseren? Dan kan een circulair ketenproject, de perfecte stap zijn om samen die circulaire kansen te creëren.

 

Circular Value Center

Het Circular Value Center is een initiatief van Provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij in samenwerking met Smart Industry Nederland en richt zich op ondernemers in de maakindustrie die praktisch willen versnellen met circulair ondernemen. De provincie Noord-Brabant streeft naar een circulaire transitie in de economie van Brabant, waarbij de maakindustrie een van de belangrijke pijlers is. Hiermee wordt bijgedragen aan de circulaire economie en reductie van 50% grondstoffengebruik in 2030. In de CVC community zitten partijen als de Metaalunie, FME, Brainport Industries, de vier regionale Brabantse ontwikkelingsmaatschappijen en de BOM, de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Samen willen zij bedrijven uit de maakindustrie helpen naar circulariteit.

 

Begeleiding

In CVC Fast Forward gaan we aan de slag met drie ketens van bedrijven. Deze zullen worden begeleid naar circulariteit. We richten ons met de ketenprojecten in 2023 op een aantal focus gebieden. Zo kijken we specifiek naar de (her)maakindustrie, high-tech & electronica, sectoren met hoogwaardige producten (zoals machinebouw) en de transportsector. Thema’s die nadrukkelijk spelen in de ketens die we zoeken zijn: nieuwe circulaire business modellen, de rol van data en digitalisering, gesloten materialen kringlopen en/of levensduurverlenging van producten.

We verwachten dat een bedrijf die interesse heeft minimaal één andere partij uit haar keten kan enthousiasmeren voor deelname in het ketenproject. Vanuit die basis van twee partijen gaan we samen jullie op zoek naar de essentiële partijen om een succesvol ketenproject op te starten. De faciliterende partijen (Yellowchess en ImpactX) staan ten alle tijd klaar om de partijen uit de keten mee te nemen in de kansen en de opzet van de ketenprojecten.

 

Resultaat

Het resultaat van een deelname aan CVC Fast Forward is een helder beeld van de toekomstige circulaire keten, de rol en het verdienmodel voor de bedrijven in de keten, doorbraken en stappen die gezet moeten worden om de visie te realiseren. Vanaf die positie zal, samen met de CVC community, gekeken worden welke support en middelen nodig zijn voor realisatie van de circulaire keten. Gedacht kan worden aan o.a. een subsidieaanvraag of toegang tot onderzoek/support vanuit de kennisinstellingen. Het doel is dat bedrijven uit de keten samen concreet kunnen handelen.

 

Meer informatie of aanmelden?

Vragen?  Bekijk dan het informatiepakket in de bijlage. Ben je geïnteresseerd geworden?  Dan kun je je geheel vrijblijvend aanmelden voor de online Q&A sessies op 17 en 23 mei. Mocht je hier al een ander bedrijf uit jouw keten in mee willen nemen dan is dat fijn. Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar iris.wellen@yellowchess.nl. De uiterste aanmelddatum voor CVC Fast Forward is dinsdag 29 mei voor 12:00u. In de dagen hierna zullen er selectiegesprekken volgen. Vervolgens worden de drie ketens die deel mogen nemen geselecteerd. Aanmelding voor het ketentraject kun je doen door een mailtje te sturen naar iris.wellen@yellowchess.nl. Wij nemen dan contact met je op.

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen