6 projecten krijgen steun binnen CrossRoads Vlaanderen-Nederland

20-12-2023

Tussen 1 september en 13 oktober 2023 konden Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’ers voor het eerst een aanvraag indienen binnen de subsidieregeling van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. In totaal ontvingen 6 bedrijven een goedkeuring en haalden deze subsidie binnen.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland bevordert de samenwerking tussen Vlaamse kmo's en mkb's in Zuid-Nederland door het stimuleren van grensoverschrijdende partnerschappen. Het programma biedt ondersteuning aan bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingsmogelijkheden over de grens en subsidieert innovatieve projecten met een specifieke focus op duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.  

De eerste oproep werd gelanceerd in september. Dit resulteerde in vijftien grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden die een projectvoorstel indienden. Een onafhankelijke adviesraad heeft de in aanmerking komende projecten beoordeeld, waarna de raad van bestuur uiteindelijk subsidies heeft toegekend aan zes projecten die als veelbelovend werden beschouwd. 

Subsidieverdeling 

Bij de 6 aanvragen zijn in totaal 12 kleine en middelgrote bedrijven betrokken, met een gelijke verdeling tussen Vlaanderen en Nederland. In totaal wordt er zo’n 1,3 miljoen euro EFRO-steun toegewezen.  

Binnen elk project werkt een Vlaamse kmo samen met een Nederlandse mkb aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Eén project zet in op duurzame energie, één op gezondheid, twee op duurzaam ondernemen en twee op industrie 4.0. 

 

Nieuwe oproep opent 1 maart 2024 

Op 1 maart opent een tweede oproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Die loopt tot en met 26 april 2024. Tijdens deze ronde is opnieuw een subsidiebudget van 2,5 miljoen euro beschikbaar. Het subsidiepercentage bedraagt 50% met een maximum van € 250.000 per project. 

 

Lees verder

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen