Derde ronde SIR-innovatiesubsidie start 1 februari 2024

31-01-2024

Om als Brabantse economie concurrerend te blijven, is het belangrijk om innovatie te stimuleren. Start-ups en bestaande mkb-bedrijven hebben vaak innovatieve nieuwe ideeën, producten of diensten, maar hebben een stimulans nodig om die verder te ontwikkelen.

Om ervoor te zorgen dat deze innovaties niet verloren gaan, ondersteunt de provincie Noord-Brabant ondernemers met de regeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR). Op 1 februari 2024 opent de derde en laatste subsidieronde. De regeling sluit op 1 oktober 2024. Ook dit jaar geldt: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

 

Voor innovatieve mkb’ers en start-ups

Ben jij een mkb-ondernemer en is jouw onderneming betrokken bij de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of productieprocessen? En lever je daarmee een zinvolle bijdrage aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie, duurzame landbouw of digitalisering? Of zit jouw start-up in de haalbaarheidsfase (klantvalidatie) en zoek je naar innovatieve oplossingen en steun om jouw concept op de markt te brengen? Dan kan de SIR-regeling mogelijk een uitkomst bieden.

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen: “Slimme oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan,zijn niet alleen goed voor de maatschappij. Ze zorgen ook voor economische groei. Met de SIR-regeling investeren we in de toekomst van onze Brabantse economie: startups en bestaande mkb’ers nét dat extra duwtje in de rug geven waarmee ze van hun idee een succesvol product kunnen maken.”
 

Voorwaarden

De regeling kent een aantal voorwaarden, zoals:

• Het project wordt uitgevoerd in Noord-Brabant.

• Het project moet een bijdrage leveren aan minimaal één van de acht Kennis- en Innovatieagenda’s: klimaat en energie, circulaire economie, landbouw, water & voedsel, gezondheid & zorg, veiligheid, sleuteltechnologieën, digitalisering of maatschappelijk verdienvermogen.

• Start-ups die minder dan 3 jaar staan ingeschreven bij de KVK kunnen tot €15.000,- subsidie ontvangen voor hun project. Voor bestaande mkb-bedrijven die minimaal 3 jaar bij de KVK staan ingeschreven, is het subsidiebedrag €45.000,-. 

• De aanvraag moet ingediend worden tussen 1 februari 2024 en 1 oktober 2024. Let op: alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen.
 

Laat je adviseren

Voor inhoudelijke ondersteuning bij het opstellen van de aanvragen, adviseert de provincie om contact op te nemen met onderstaande regionale ontwikkelmaatschappijen. Afhankelijk van de regio waarin jouw onderneming gevestigd is.  

• Voor bestaande mkb-ondernemingen: Midpoint Brabant (Midden-Brabant), REWIN (West-Brabant), Metropoolregio Eindhoven (Zuidoost-Brabant) of RNOB (Noordoost-Brabant).

• Voor start-ups: Midpoint Brabant (Midden-Brabant), B-Wise (West-Brabant), BrainportDevelopment (Zuidoost-Brabant) of Agrifood Capital (Noordoost-Brabant).

Subsidie aanvragen of meer weten? Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over de SIR-regeling.
 

Subsidie aanvragen bestaand mkb 

Subsidie aanvragen start-ups 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen