Dutch Applied AI Award 2022: inschrijving geopend

14-06-2022
631 keer bekeken

Heb je een vernieuwend initiatief op het gebied van toegepaste Artificiële Intelligentie (AI)? Stuur jouw inzending vóór 1 juli op en maak kans op de Dutch Applied AI Award 2022.

Dutch Applied AI Award

De Dutch Applied AI Award is een samenwerking van Centre of AI van de Hogeschool van Amsterdam, Computable (het platform voor ICT-professionals) en de podcast De Dataloog (de Nederlandstalige podcast over data en AI). De award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan een vernieuwend initiatief op het gebied van toegepaste AI. Dit kan gaan om een tech-startup die AI inzet in hun bedrijfsvoering of projecten waarin gebruik is gemaakt van AI. Maar ook om AI-producten of producten waarin AI verweven zit.

Beoordelingscriteria

De jury bestaat uit vijf experts op het gebied van toegepaste AI. Zij beoordelen de initiatieven op toepasbaarheid, uniekheid en responsibility. Bij toepasbaarheid gaat het om in hoeverre de oplossing al is geïmplementeerd, of deze wordt gebruikt door de beoogde doelgroep en hoe groot het aantal mensen is dat met deze innovatie direct of indirect wordt geholpen. De uniekheid gaat over in hoeverre de innovatie de enige in zijn soort is, het nooit eerder op de markt is gebracht en het doel van de innovatie niet op een andere manier kan worden behaald. En responsibility draait om transparantie, privacy en fairness. In hoeverre is het ontworpen of gebruikte AI-algoritme transparant?

Hoe kan ik mij aanmelden?

Wil je met jouw initiatief kans maken op De Dutch Applied AI Award 2022? Stuur jouw inzending vóór 1 juli naar Computable via het aanmeldformulier op hun website.

Meld je aan

Procedure

Uit alle inzendingen kiest de jury vijf initiatieven die kans maken op de Dutch Applied AI Award. Deze genomineerden mogen hun initiatief pitchen in een aflevering van De Dataloog. De jury bepaalt vervolgens de uiteindelijke winnaar.

De Dutch Applied AI Award wordt uitgereikt tijdens de Computable Awards op woensdag 5 oktober 2022.


Meer weten? 

Wil je weten wat er precies wordt bedoeld met toegepaste AI? Lees hier meer over op de website van Centre of AI.

De Provincie Noord-Brabant is onderdeel van de NL AI Coalitie (NL AIC). Artificial Intelligence vormt een belangrijk onderdeel van de uitvoeringsagenda data-economie en het actieplan arbeidsmarkt.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen