Benelux-marktleider Coolrec wint de Gouden Cirkel!

01-12-2022
819 keer bekeken

Coolrec, dochteronderneming van Renewi, is Benelux-marktleider op het gebied van witgoedrecycling en de recycling van de daaruit voortkomende kunststoffen. Coolrec is belangrijk voor de Brabantse Circulaire Economie, waarvoor de provincie Noord-Brabant ze beloont en aanmoedigt met de Gouden Cirkel!

Coolrec is een dochteronderneming van Renewi en een belangrijke Europese speler in de Circulaire Economie als het gaat om de verwerking van afgedankte elektrische apparaten en elektronische producten. Via haar internationale netwerk met vestigingen verspreid over Nederland, België en Frankrijk recyclet Coolrec onder andere kunststoffen en ferro- en non-ferrometalen uit WEEE (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur) en zet deze om in secundaire grondstoffen. Coolrec werkt hiervoor nauw sament met innovatieve industriële producenten van onder andere consumentenproducten.

 

Albert van Veldhuizen (manager SHEQ bij Coolrec) is enorm vereerd met het winnen van de prijs. “We zijn al jaren bezig met het verzamelen van data rondom onze einde-afvalstatus waarin we bewijzen dat we voldoen aan de einde-afvalcriteria van de Europese Unie”.  

Elk jaar worden er in Europa miljoenen elektrische en elektronische door huishoudens en bedrijven afgedankt. Al deze apparaten bestaan uit materialen die zich goed lenen voor hergebruik, op voorwaarde dat ze op verantwoorde en duurzame wijze worden verwerkt zodat deze aan de strengste milieu- en markteisen voldoen. Als Benelux-marktleider in WEEE-recycling beheerst Coolrec de kunst van het terugwinnen van deze grondstoffen tot op de hoogst mogelijke zuiverheidsgraad. “Wij zijn super trots op het team dat wij deze ‘einde afvalstatus’ hebben bereikt, en ik ben daarnaast als vanzelfsprekend ook heel blij met de erkenning van de overheid. Dankzij deze erkenning kunnen wij nog meer bijdragen aan de Circulaire Economie”, concludeert Albert van Veldhuizen.   

 

De kunst van terugwinnen

Anne-Marie Spierings, gedeputeerde provincie Noord-Brabant, is trots op de prestaties van Coolrec.  “Als Benelux-marktleider in WEEE-recycling beheerst Coolrec de kunst van het terugwinnen van grondstoffen in de hoogst mogelijke zuiverheidsgraad. Daardoor dragen zij enorm bij aan de Brabantse impact voor de Circulaire Economie in Europa.”

 

De provincie Noord-Brabant heeft als doel om in 2030 50% minder primaire grondstof te gebruiken. Daarom moedigen zij vaandeldragers aan om te onderzoeken wat mogelijk is op circulair gebied. Eén van deze aanmoedigingsvormen is De Gouden Cirkel.

Contact

Coolrec: https://www.coolrec.com/en/

Woordvoerder van gedeputeerde Anne-Marie Spierings: Floris Ran, FRan@brabant.nl

 

Afbeeldingen

Bekijk hier de video

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen