Terugblik: online event Toekomstbehendig Brabant

29-03-2022
1364 keer bekeken

Hoe toekomstbehendig is de Brabantse economie? Kijk mee naar de terugblik van ons online event eind februari. Samen met haar partners werkt de provincie aan een internationaal concurrerende, innovatieve en duurzame economie waar elke Brabander de vruchten van plukt. Ook in 2022!

 

 

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, krapte op de arbeidsmarkt vormt een bedreiging voor de economie en de coronacrisis zal nog lange tijd haar sporen achterlaten. Tegelijkertijd laat de economie groei zien en ligt er een bestuursakkoord met een sterke focus op de energietransitie, digitalisering, technologische innovatie en versterking van netwerken. Het was tijd om met ons netwerk 'bij elkaar' te komen en te bepalen of we op koers liggen of bij moeten sturen: hoe toekomstbehendig is Brabant?

Terugblik op het programma

Het online event bestond uit een plenair programma en een aantal deelsessies. Dagvoorzitter Antoin Peeters en gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen verkenden samen met een aantal gastsprekers de uitdagingen waar we voor staan. Thema's zoals arbeidsmarkt & talentontwikkeling, data-economie en digitalisering en het naar de markt brengen van innovatieve technologieën passeerden de revue. 

Te gast in de studio waren onder andere: 

  • Jorrit Snijder: Voorzitter College van Bestuur Breda University of Applied Sciences - bekijk de samenvatting van dit gesprek.
 

 

  • Peter Toonssen: Program Manager Solliance Solar Research - bekijk de samenvatting van dit gesprek. 
 

 

  • Elma Mieras-van Hijum: Directeur Duurzaam Ondernemen Kring Midden-Brabant, Directeur coöperatieve Rabobank ’s-Hertogenbosch eo. - bekijk de samenvatting van dit gesprek. 
 

 

De diverse deelsessie werden goed bezocht. In de plenaire afsluiting luisterden we naar korte wrap-ups uit de deelsessies. Niet alleen samen werken, maar ook samen doen. Hoe zorgen we er nu samen voor dat onze Brabantse economie toekomstbehendig is? Hoe gaan we om met de maatschappelijke en economische uitdagingen waar we voor staan? Wie pakt welke rol?

Terugblik op het online event

Wil je graag het hele online event terugkijken? Hieronder vind je een terugblik op de plenaire gedeeltes. Om privacyredenen hebben we de bijeenkomsten in de deelsessies niet opgenomen.

 

 

Tot slot

We kijken terug op een geslaagd online event en nodigen je van harte uit om mee te gaan op weg naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief of volg de laatste ontwikkelingen via LinkedIn.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen