Terugblik startevent nieuwe Europese programma’s op 11 april 2022

14-04-2022
324 keer bekeken

Op 11 april vond het startevent plaats voor de nieuwe Europese programmaperiode '21-'27. Tijdens een inspirerende bijeenkomst werden de aanwezigen gemotiveerd om de kansen te pakken die de nieuwe programma’s ons bieden en innovaties te ontwikkelen die bijdragen aan de realisatie van noodzakelelijk.

Heb je het event gemist of wil je het nog eens terugkijken? Je vindt de opname op het YouTube-kanaal StimulusTV.

De presentaties in vogelvlucht:

  • De unieke kracht van Zuid-Nederland en hoe we deze inzetten op noodzakelijke maatschappelijke transities – HAN POLMAN, Voorzitter van het Comité van Toezicht OPZUID en Commissaris van de Koning in Zeeland.
  • De nieuwe programma’s OPZUID EFRO 2021-2027, Just Transition Fund, Interreg VI-A Vlaanderen-Nederland en het Nationaal Strategisch Plan voor plattelandsontwikkeling – GIDO TEN DOLLE, programmadirecteur Europa Zuid-Nederland. Klik hier voor de presentatie.
  • Gastspreker RUUD VELTENAAR heeft bij zijn optreden geen gebruik gemaakt van een presentatie. Hij heeft de aanwezigen geïnspireerd met zijn unieke ervaring en visie om in beweging te komen en samen de wereld te creëren waarnaar we allemaal verlangen. Wil je deelnemen aan de zogenaamde ‘nazorgsessie’ met Ruud? Meld je dan aan via  een mail naar communicatie@stimulus.nl en wij sturen je binnenkort de vergaderlink.
  • Reflectie met de gedeputeerden ANITA PIJPELINK van Zeeland en SUZANNE OTTERS van Noord-Brabant en de  burgemeester van Terneuzen ERIK VAN MERRIENBOER op de voorgaande sprekers vanuit hun eigen visie en opdracht. Wat gaan de provincies en gemeenten bijdragen aan de gezamenlijke maatschappelijke opgaven op het vlak van de vijf transities? Welke rol hebben zij daarin?

De informatie die momenteel bekend is over de nieuwe Europese programma’s, is samengevat in de volgende factsheets:

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Houd dan de nieuwe programmapagina’s op deze website in de gaten of schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Stimulus. 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen