Nationaal Groeifonds geeft miljoenensubsidie aan PharmaNL

15-04-2022
318 keer bekeken

PharmaNL ontvangt tachtig miljoen subsidie vanuit het Nationaal Groeifonds om te investeren in onderzoeksfaciliteiten en menselijk kapitaal. Dit geeft een belangrijke impuls aan nieuwe bedrijvigheid binnen de farmaceutische sector.

Met de toekenning zet PharmaNL in op het versterken en opschalen van de onderzoeksfaciliteiten en het stimuleren van het bijbehorende menselijk kapitaal. Dit betekent een belangrijke impuls die nieuwe bedrijvigheid binnen de farmaceutische sector zal stimuleren. Dat is een belangrijke randvoorwaarde voor zowel innovatieve therapieontwikkeling als innovaties van productietechnologieën voor geneesmiddelen.

PharmaNL is een landelijk publiek-privaat consortium dat bestaat uit Leiden University / Leiden UMC, Campus Groningen, LIFE Cooperative, Pivot Park en heeft een nauwe samenwerking met FAST.

Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard in projecten die zorgen voor economische groei voor de lange termijn. 

 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen