Brabant en Beieren (DL) versterken verbinding rond innovatie

27-05-2022
623 keer bekeken

De maand april stond in het teken van intensieve contacten tussen Brabant en Beieren.

In de week van 19 april bezochten vijf Beierse ambtenaren Brabant voor hun tien maanden durende leergang “Public Administration & Leadership”. De provincie gaf hen een inkijk in haar organisatie en in de Brabantse innovatieve regio. De Beierse ambtenaren gingen terug naar huis met veel indrukken en suggesties voor hun eigen regio en werkzaamheden.

Koningsdagreceptie in Beieren

Op 28 april vond ook de jaarlijkse Koningsdagreceptie plaats, georganiseerd door het Nederlandse Consulaat Generaal in München. De provincie Noord-Brabant is in 2022 partnerregio. De Commissaris van de Koning, Ina Adema, sprak daarom aan het begin van de bijeenkomst het publiek toe. Er waren veel Duitse en Nederlandse gasten aanwezig, zowel zakelijke en als ambtelijke vertegenwoordigers.

De Commissaris van de Koning bezocht vooraf de Photonica beurs, waar zij sprak met diverse zeer innovatieve Nederlandse, waaronder Brabantse, bedrijven.

Brabant onderhoudt verschillende verbindingen met Beieren en werkt ook aan nieuwe samenwerkingen, die van groot belang zijn voor de innovatieve Brabantse regio. Deze bezoeken dragen daaraan bij.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen