Synaffix: Brabantse pionier in de strijd tegen kanker overgenomen door Lonza

02-06-2023
443 keer bekeken

​​​​​​​Lonza heeft Synaffix overgenomen. Als de eerste investering uit het Innovatiefonds van de Provincie Noord-Brabant heeft de BOM Synaffix sinds 2013 ondersteund en begeleid.

Het op het Pivot Park (Oss) gevestigde bedrijf is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op de commercialisering van het inhouse ontwikkelde antilichaam-medicijn conjugaten (ADCs) platform voor de bestrijding van kanker. 

Een sprong in de toekomst van kankerbehandelingen

Synaffix heeft zichzelf gevestigd als een pionier op het gebied van kankerbehandelingen door de ontwikkeling van het ADCs platform. Dit innovatieve platform biedt een geheel nieuwe benadering van de bestrijding van kanker door de combinatie van antilichamen met krachtige geneesmiddelen. Door gebruik te maken van de specifieke eigenschappen van antilichamen, kunnen de medicijnen gericht worden afgeleverd aan de tumorcellen, waardoor de effectiviteit wordt vergroot en de bijwerkingen op gezonde cellen worden verminderd.

Investeringsrol in de groei van Synaffix

Naast het verstrekken van kapitaal, als de eerste investering uit het Innovatiefonds van de Provincie Noord-Brabant, heeft de BOM ook waardevol advies en assistentie geboden aan het bedrijf. Deze strategische samenwerking heeft Synaffix in staat gesteld om hun technologie verder te ontwikkelen en uit te breiden, wat heeft geleid tot een aanzienlijke groei van het bedrijf en een sterke positie binnen de markt voor ADC's.

De Impact van Synaffix op de ADC-markt

Dankzij de inspanningen van Synaffix is de markt voor ADC's de afgelopen jaren flink gegroeid. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aangaan van diverse samenwerkingen met toonaangevende biotechnologie- en farmaceutische bedrijven. Deze partners passen de technologie van Synaffix toe in klinische programma's gericht op de behandeling van kanker. Deze samenwerkingsverbanden hebben niet alleen geleid tot de ontwikkeling van veelbelovende behandelingsmethoden, maar hebben ook gezorgd voor een aanzienlijke toename van de werkgelegenheid en economische activiteit in de regio Noord-Brabant.

De Toekomst van Synaffix en ADC-Technologie

Met de recente overname door Lonza staat Synaffix op het punt een nieuwe fase van groei en ontwikkeling in te gaan. Lonza, een toonaangevend Zwitsers bedrijf in de farmaceutische-, biotech- en voedingsmarkt, heeft de positie om de technologische vooruitgang van Synaffix te versnellen en wereldwijde impact te creëren op het gebied van kankerbehandelingen.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen