Sirius Medical Systems 3e plaats in de KVK Innovatie Top 100

02-12-2023
252 keer bekeken

Sirius uit Eindhoven, een commerciële succesvolle spinoff vanuit het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis en de Universiteit Twente, veroverde de derde plaats in de KVK Innovatie Top 100.

Sirius heeft een innovatieve magnetische lokalisatiemethode voor borstkanker ontwikkeld: Sirius Pintuition. Het is een unieke oplossing (zo groot als een rijstkorrel) die nauwkeurige en efficiënte chirurgische verwijdering van tumoren mogelijk maakt. De toepassing is al gebruikt bij 7500 operaties in 75 ziekenhuizen.

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen: “In Brabant werken we aan de slimme oplossingen voor de uitdagingen van morgen. Ook dit jaar is weer goed te zien dat we daar de innovatieve bedrijven voor in huis hebben. Of het nu gaat om zorgtechnologie, groene oplossingen in de voedselsector of innovatief bouwen: Je vindt het in Brabant."

Eerste en tweede plaats voor Ferr-Teck en NoPalm Ingredients

Ferr-Tech uit Meppel heeft de eerste plaats veroverd. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in Ferraat (VI) toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Ferraat is een oxidant die krachtiger is dan chloordioxide, waterstofperoxide en ozon. De innovatie, FerSol, maakt zo duurzame reiniging van afvalwater voor hergebruik mogelijk.

Het Wageningse NoPalm Ingredients staat op de tweede plaats. NoPalm Ingredients maakt palmolie zonder palmbomen te gebruiken. Dat doen ze door agrifood zijstromen te upcyclen via fermentatie. Hierdoor zijn ze in staat dezelfde veelzijdigheid en betaalbaarheid van palmolie te bieden, maar met 90% minder CO2-uitstoot.

Succesvolle innovaties in Brabant

In totaal staan er 17 bedrijven uit Noord-Brabant in de KVK Innovatie top 100. Na de agrofood zijn een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector en de zorgsector. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Voor meer informatie: www.kvkinnovatietop100.nl.

 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen