Provincie feliciteert Brabantse ondernemers in KVK Innovatie top 100

02-02-2022
111 keer bekeken

Met zeventien genoteerden is de provincie Noord-Brabant goed vertegenwoordigd in de KVK Innovatie Top 100 2021. Plantaardige tonijn van Schouten Europe uit Giessen en Rackmount.IT uit Breda veroverden met een tweede en zesde plaats de hoogste Brabantse noteringen.

KVK publiceert jaarlijks een ranglijst met honderd concrete innovaties uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen.

Naast de KVK innovatie top 100 was er dit jaar ook een KVK Impact Award te winnen. Vodde uit Tilburg ontving deze KVK Impact Award van juryvoorzitter Ruud Koornstra. De jonge sokkenfabrikant geeft oud textiel -vodden- een nieuw leven door er allerlei soorten kwaliteitssokken van te maken.

Vegan Green Tuna

Het Brabantse Schouten Europe uit Giessen ontwikkelde de Vegan Green Tuna, 100% catch-free en veroverde daarmee de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De tonijn is verkrijgbaar in bulkverpakking voor verdere verwerking, maar ook als ‘tonijn in blik’ en zelfs ‘op maat’ te maken. Schouten Europe stelt klanten in staat de tonijn ook onder eigen merk of private label op de markt te brengen. Dit bedrijf - in de negentiende eeuw begonnen als familiebakkerij - is uitgegroeid tot een wereldwijd actieve onderneming die vooroploopt in de ontwikkeling, productie en verpakking van plantaardige producten.

Beter en veiliger

Rackmount.IT uit Breda ontwikkelt en produceert rack mount kits voor kleine netwerk- en security appliances, een fysieke oplossing die het mogelijk maakt om ook kleine apparaten op een toegankelijke, stabiele manier te monteren in computerkasten. Goed voor een zesde plaats. Deze kits maken het mogelijk om zowel in het publieke als commerciële domein kleine apparaten beter en veiliger te monteren en organisaties beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Succesvolle innovaties

De KVK Innovatie Top 100 geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de samenleving en branche, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Felicitaties aan alle Brabantse genoteerden

Schouten Europe BV (2e plaats)
Rackmount.IT (6e plaats)
Maakt Mij Blij (13e plaats)
TI Green (23e plaats)
XYZ Dynamics (31e plaats)
ScenTronix (33e plaats)
Meteor Systems (42e plaats)
Pixyle.ai (52e plaats)
Dutch Water Tech (55e plaats)
Games for Health (56e plaats)
Intense BV (57e plaats)
Picoo (60e plaats)
KWS Seuren (64e plaats)
Gravaa BV (66e plaats)
Eigezwijns BV (74e plaats)
Searious Business (87e plaats)
Chainable BV (96e plaats)

Lees meer informatie op www.kvkinnovatietop100.nl. Je vindt daar de beschrijvingen van alle honderd innovaties. Met het filter kun je zoeken op provincie, vestigingsplaats en per sector.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen