Brabantse jongeren: inzicht in de ontwikkeling van talent

02-12-2021
48 keer bekeken

Afgelopen week werd het innovatiedashboard www.brabantsejongeren.nl gelanceerd. Het nieuwe dashboard geeft inzicht in de verbinding tussen jeugd, arbeidsmarkt en onderwijs met informatie over de thema's werk en opleidingen.

Inzicht in ontwikkeling Brabantse jongeren

Het dashboard is een onmisbare informatiebron voor professionals, beleidsmakers, onderzoekers en bestuurders die betrokken zijn bij de loopbaan van jongeren. Het monitoren van de Brabantse jeugd geeft inzicht. Deze data bieden belangrijke informatie voor beleidsvorming rondom de ontwikkeling van talent.

Meten is weten, dat betekent gefundeerd keuzes kunnen maken voor beleidsinterventies. We willen onze Brabantse economie doorontwikkelen, waarbij we veel maatschappelijke uitdagingen hebben en daarvoor is al het jonge talent keihard nodig. Zicht op opleidingskeuzes helpt dan om te sturen.

Bij de lancering van het dashboard waren onder andere de bestuurders van Pact Brabant, gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen van provincie Noord-Brabant en wethouder Huib van Olden van gemeente 's-Hertogenbosch aanwezig.

Over het dashboard

Het dashboard is ontwikkeld door Etil samen met de Expertgroep Jeugd: een groep betrokken professionals uit het onderwijs, de arbeidsmarktregio's en de provincie. Tijdens de kick-off gaf Jeroen Meuwisse, directeur van Etil, een demonstratie met uitleg over het dashboard:

  • welke data over jong talent in Brabant staan er in het dashboard,
  • hoe ontsluit je die data en
  • hoe kun je de data benutten.

Vervolgens gaf Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Tilburg University, een toelichting; 'de jeugd heeft de toekomst, maar weten, meten wij dat?' Daarbij gaf hij uitleg over het transactionele arbeidsmarktmodel om de bewegingen van jongeren te kunnen begrijpen.

Meer weten?

Benieuwd hoe het dashboard er uitziet? Ga naar www.brabantsejongeren.nl. Of lees verder in het Actieplan Arbeidsmarkt 2020-2023 over het ontwikkelen, behouden en aantrekken van talent.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Beeld: Provincie Noord-Brabant

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen