Provincie Noord-Brabant zet in op mkb traineeships

22-07-2022
778 keer bekeken

De provincie start per 1 september met een pilot traineeships in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Zes trainees kunnen dan starten bij mkb’ers die werken aan de energietransitie in Noord-Brabant. De mkb bedrijven ontvangen hiervoor subsidie. Ben jij een potentiële trainee of mkb’er? Meld je aan.

Talent behouden en aantrekken in het mkb

Een belangrijke doelstelling van de provincie is om talent binnen Noord-Brabant te behouden en aan te trekken. Binnen de huidige oververhitte arbeidsmarkt is de vraag naar talent vele malen hoger dan het beschikbare talent. Hoe spring je er als werkgever bovenuit en haal je talent binnen? Het aanbieden van traineeships is een van de mogelijkheden.

Ondersteuning mkb

In de huidige arbeidsmarkt organiseren mkb bedrijven nog geen eigen traineeships (enkele uitzonderingen daargelaten) of haken ze aan bij bestaande traineeships. Dit komt onder andere doordat deze doelgroep minder ontwikkelkracht en capaciteit heeft om een traineeship te ontwikkelen. De Provincie Noord-Brabant zet daarom in op traineeships en wil zo het mkb ondersteunen. Daarbij gaat het specifiek om mkb’ers die werken aan de energietransitie, omdat dit een van de maatschappelijke opgaven van de provincie is. The Growth Collective voert de opdracht namens de provincie uit. Dit collectief van verschillende organisaties is ervaren in het ontwikkelen en begeleiden van traineeships.

Neem voor meer informatie over deelname contact op met Martijn Lodder van The Growth Collective: martijn@thegrowthcollective.nl /06 – 38 09 26 83.

Traineeships voor talent

In anderhalf jaar volgt de mkb trainee twee projecten en verdiept zich in onderwerpen binnen de energietransitie. Daarnaast biedt het traineeship ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om met andere young professionals ervaringen en kennis uit te wisselen. Het programma bestaat verder uit coaching, intervisies en trainingen gericht op inhoud en vaardigheid. Energie Trainees worden geworven door Connectors Recruitment. 

Meer informatie over het traineeship

Fotografie: Bart van Overbeeke

 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen