Circulair bouwend Brabant: teken het manifest 'Brabantse Aanpak Circulair Bouwen'

583 keer bekeken 0 reacties

De Brabantse Aanpak Circulair bouwen. Het manifest dat aannemers, architecten, inkopers, overheid, opdrachtgevers en bouwbedrijven verenigt om van “circulair bouwen”, gewoon “bouwen” te maken. 16 maart is er een officieel tekenmoment. En bouw je in Brabant? Dan ben je een onmisbare partner.

 

“Wij geloven dat circulaire bouw voornamelijk een sociale en organisatorische zaak is. Technisch komen we er wel uit. We moeten ons beseffen dat we als ecosysteem in de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen met de juiste houding en met de befaamde Brabantse samenwerking in staat zijn om een gids te zijn voor de noodzakelijke vernieuwing in de bouwsector. En dan gaan doing good en doing business hand in hand.“

Zo start het manifest. Iedere organisatie die aansluit schrijft zijn eigen 'I believe' statement. Een belofte waar bouwend Brabant elkaar aan houdt. Om zo van circulariteit geen rariteit maar formaliteit te maken. 

Het doel van het manifest is om de vereiste voor circulariteit te verhogen

 

  

Organisaties die ondertekenen zeggen ‘ja’ tegen deze uitgangspunten

• Wij, partijen uit de gehele Brabantse bouw- & vastgoedketen, zijn van mening dat circulair bouwen essentieel is om beneden de 1,5 graad tempratuurstijging te blijven.

• Wij gaan hier, van architect tot sloper en van opdrachtgever tot opdrachtnemer, de komende jaren actief en gezamenlijk werk van maken.

• Dit doen wij door samen te werken met deze gehele Brabantse bouw- en vastgoedketen via de ‘Brabantse Aanpak Circulair Bouwen’.

• ‘Het Nieuwe Normaal’, uit het landelijke Samen Versnellen Programma van Cirkelstad, gebruiken wij om een gemeenschappelijke taal te spreken én als middel om de circulaire lat voor onszelf en anderen steeds hoger te leggen.

• Dit vertalen wij door in onze eigen organisatie en projecten. Door ambitieuze doelen te stellen op het gebied van circulair bouwen en hier actief invulling aan te geven. Hierover zijn we open; we delen opgedane kennis waar mogelijk om elkaar verder te brengen.

• Wij vormen een open ecosysteem, nieuwe partijen zijn welkom om onderdeel te worden van dit ecosysteem, mits de gezamenlijke ambitie om de bouw circulair te maken omarmt wordt en proactief deelgenomen wordt.

Deze partners tekenen sowieso op 16 maart het manifest

Wil jij je aansluiten om het nieuwe normaal, heel normaal te maken?

Een breed scala aan opdrachtgevers, bouwers en toeleveranciers ondertekenen op 16 maart het manifest.

Het programma

  • 11u00 bijeenkomst
    Op een inspirerende locatie in Eindhoven.
  • 12u00 ondertekenmoment
    Onder leiding van Gedeputeerde Anne-Marie Spierings tekenen we gezamenlijk het manifest als startpunt voor circulair bouwen binnen de provincie Noord-Brabant. Nu komen we er echt niet meer onderuit, we moeten aan de slag!
  • 12u30 lunchen
    Er staat er een lunch klaar voor iedereen om nader kennis te maken en ideeën uit te wisselen. 

Wil jij je ook aansluiten bij dit waardevolle gezelschap?
Neem contact op met marie-sophie@albaconcepts.nl voor meer informatie over het programma, vragen en een locatie.

We kijken uit naar je komst.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen