Meet the partners: BOOT bouwt circulair

515 keer bekeken 0 reacties

Circulair bouwen is veel normaler dan je denkt. Het bewijs? Dat leveren de ketenpartners van de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen (BACB). In deze videoreeks laat steeds een partner zien wat hij doet voor onze circulaire economie. In deze aflevering: ingenieursbureau BOOT.

De Brabantse Aanpak Circulair Bouwen

‘Het Nieuwe Normaal’ stelt hogere eisen aan bouwprojecten die volgens hen meer circulair moeten worden ingericht. Onder een circulariteit kan men denken aan de inzet van biobased materialen, demontabele bouwen of het reduceren van afval. De aanpak moet ertoe leiden dat er minder grondstofverbruik, CO2, stikstof, afval en water verbruikt wordt door bouwprojecten.

Denk in kansen, zoek de mogelijkheden

‘Zoek niet naar de barrières die er rondom circulariteit bestaan, maar kijk naar de mogelijkheden en hoe je daar oplossingen van kunt bedenken,’ zegt ingenieur Alexander van den Buuse in de video. Een instelling die het open karakter van dit samenwerkingsverband karakteriseert. Sommige organisaties in de BACB zijn wat minder ver op gebied van circulariteit dan de andere. Dat is niet erg. Van elkaar leren, inzicht krijgen in elkaars werkveld en circulaire vraagstukken om zo anderen te inspireren om zich ook aan te sluiten. Op dit moment doen ze dit aan de hand van bijeenkomsten, interviews, video’s en gesprekken. 

Aansluiten, vragen of gewoon meer informatie?

Meer dan 20 organisaties zijn inmiddels aangesloten bij de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen. En in september is kick off nummer 2. Draagt u ook bij aan bouwend Brabant? Dan bent u een onmisbare partner van circulair bouwen het nieuwe normaal te maken. Neem contact op via aartsma@squarewise.com.

Afbeeldingen

0  reacties

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen