Meet the partners: Barli laat zien dat bouwen efficiënter en duurzamer kan!

385 keer bekeken 0 reacties

Circulair bouwen is veel normaler dan je denkt. Het bewijs? Dat leveren de ketenpartners van de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen (BACB). In deze videoreeks laat steeds een partner zien wat hij doet voor onze circulaire economie. In de tweede aflevering: bouwbedrijf Barli.

De Brabantse Aanpak Circulair Bouwen

‘Het Nieuwe Normaal’ stelt hogere eisen aan bouwprojecten die volgens hen meer circulair moeten worden ingericht. Onder een circulariteit kan men denken aan de inzet van biobased materialen, demontabele bouwen of het reduceren van afval. De aanpak moet ertoe leiden dat er minder grondstofverbruik, CO2, stikstof, afval en water verbruikt wordt door bouwprojecten.

"Als keten hebben we een gezamelijke verantwoordelijkheid"

"Mijn boodschap aan de ketenpartners zou vooral zijn: samenwerken". Aldus commercieel adviseur Jelle Smeehuijzen in onderstaande video. Een gezamelijke verantwoordelijkheid vraagt om een gezamelijke aanpak van de hele keten. "Ik denk dat het gesprek over de balans tussen de betaalbaarheid en circulariteit en maakbaarheid heel belangrijk is". De Brabantse Aanpak Circulair Bouwen (BACB) is er om van elkaar te leren, inzichten te krijgen in circulaire vraagstukken en elkaar hierover te inspireren. Op dit moment doen ze dit aan de hand van bijeenkomsten, interviews, video’s en gesprekken. 

Aansluiten, vragen of gewoon meer informatie?

Meer dan 20 organisaties zijn inmiddels aangesloten bij de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen. Draagt u ook bij aan bouwend Brabant? Dan bent u een onmisbare partner van circulair bouwen het nieuwe normaal te maken. Neem contact op via zonneveld@squarewise.com.

Afbeeldingen

De visie van Barli over de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen

0  reacties

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen