Monitor Circulair Bouwen: dít is de stand van zaken

160 keer bekeken 0 reacties

Waar staan we met circulair bouwen in Brabant? Met de Monitor Circulair Bouwen, verspreid onder alle BACB-partners, hebben we dat onderzocht. Dit zijn de resultaten!

De bouwopgave is groot; het milieuvraagstuk ook. Om beide opgaven beter met elkaar in balans te krijgen, moeten we anders bouwen. Met meer aandacht voor materialen, waar die vandaan komen en hoe we ze verwerken. Vandaag en in de toekomst.

Er is steeds meer aandacht voor circulair bouwen als essentiële pijler voor een duurzame toekomst. Desalniettemin zijn er nog steeds veel uitdagingen die overwonnen moeten worden. Door nieuwe samenwerkingen te smeden en kennis te vergroten wil het netwerk Brabantse Aanpak Circulair Bouwen die uit de weg ruimen. Voor een toekomstgerichte circulaire bouwsector in Brabant. 

Met de Monitor Circulair Bouwen in Brabant onderzochten we de stand van zaken van circulair bouwen in Brabant. Waar staan we, wat zijn knelpunten en kansen? Met dit onderzoek kunnen we voortgang van Brabantse organisaties volgen. En het stelt ons in staat om gerichte interventies te doen. Bijvoorbeeld door onze BACB-partners kennis en netwerkmogelijkheden aan te reiken, en hen te helpen bij door hen benoemde knelpunten in de transitie. 

34 BACB-partners hebben de Monitor Circulair Bouwen ingevuld. De resultaten hebben samengevat in 5 trends

1.Werken volgens circulaire waarden: steun én struikelblok

2.De stip op de horizon is er wel, het afbouwpad daarvoor nog niet

3.De wil is er, nu nog de kennis en vaardigheden voor de praktische toepassing 

4.Méér samenwerken met partijen buiten de eigen sector maakt versnelling mogelijk

5.Toekomstgerichte circulaire principes verdienen meer aandacht

Lees het hele rapport

Het rapport met alle uitkomsten, trends én kansen voor versnelling vind je als pdf-bestand onderaan deze pagina, onder 'toegevoegde bestanden'.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen