Terugkijken | Nature Based Solutions voor circulair bouwen

54 keer bekeken 0 reacties

Onze laatste lunch lecture stond in het teken van Nature Based Solutions. Meer circulair dan groen krijg je het niet!

Nature Based Solutions zijn maatregelen die gebruik maken van de natuur om onze steden te verbeteren Ć©n die tegelijk het ecosysteem helpen. Nature Based Solutions hebben een interessante link met circulair bouwen, want ze dragen bij aan anders, minder en duurzamer materialengebruik.

Onze spreker is Judith Klostermann. Judith werkt bij Wageningen University en Research met een interdisciplinair team aan het project Prettig Groen Wonen. Hier wordt in de praktijk onderzocht hoe een gezonde, groene sociale woningbouw gerealiseerd kan worden. Judith neemt ons mee in de kansen en uitdagingen van het toepassen van Nature Based Solutions in bestaande sociale woningbouw. Met focus op levend groen en de nauwe verbondenheid die vergroening heeft met circulariteit, klimaatadaptatie en gezondheid.

Kijk de lunch lecture terug:

0  reacties

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen