Brabantse campussen

 
Er zijn vele plekken in Brabant waar kennisinstellingen en bedrijven samen zijn geland. Waar technologie en kennis samenkomt. Waar samenwerkingen plaatsvinden. Waar faciliteiten worden gedeeld en waar start- en scale-ups ontstaan en door kunnen groeien. De Brabantse campussen spelen een belangrijke rol in de Brabantse ecosystemen, in missie-gedreven innovatie en in het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ze zijn een belangrijke facilitator en versneller voor de groei van Brabantse topsectoren en clusters.
 
 

Bij een groot aantal van de Brabantse campussen is de provincie Noord-Brabant betrokken. Zo zijn we op sommige locaties partner in locatieontwikkeling, op andere plekken daadwerkelijk aandeelhouder of eigenaar van gebouwen en gronden. Elders stimuleren we samenwerking via subsidies en investeren we in bedrijven via de BOM.

Het zijn allemaal plekken met een eigen identiteit en ontstaansgeschiedenis, waar maatwerk in de aanpak is vereist. We beginnen daar niet vanuit het niets, maar we bouwen voort op bestaande initiatieven, plekken en organisaties.

 
 
 
 

Een zestal campussen in Brabant is aangemerkt als van nationaal belang:

  1. Automotive Campus (Helmond / Slimme & groene mobiliteit)
  2. Aviolanda (Woensdrecht / Maintenance)
  3. Brainport Industries Campus (Eindhoven / HTSM)
  4. High Tech Campus (Eindhoven / HTSM)
  5. Pivot Park (Oss / Life Sciences & Health)
  6. TU/e Campus (Eindhoven / HTSM)

In de doorontwikkeling naar volwassenheid bezien we wanneer we als provincie een stap terug kunnen doen, als campussen succesvol zelfstandig voort kunnen, nadat we initiatieven hebben aangejaagd, gerealiseerd of mogelijk hebben gemaakt.

 

 

 

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen