ALGEMENE INFORMATIE STARTUP READINESS PROGRAM 

 

Ben je ambitieus en heb je een briljant idee voor een startup? Als (potentiële) oprichter van een startup, wil je een nieuw, innovatief product op de markt brengen? Of werk je al een tijdje aan je startup en wil je hulp bij het valideren of aantrekken van investeringen? 

Er zijn verschillende modules beschikbaar in het startup klaarheid programma waar je als startup aan kunt deelnemen en die je een stap verder kunnen brengen naar een succesvolle startup! 

 

 

READY: STARTUP READINESS PROGRAM #1 

De READY module helpt je bij het opstarten van je startup. Door deel te nemen aan dit eerste deel van het Startup Readiness Program, krijg je de vaardigheden die nodig zijn om je startup verder te ontwikkelen, toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

Meer informatie READY module

 
 

GAME: STARTUP READINESS PROGRAM #2 

 

De GAME module helpt je bij het vinden van het probleem van je klant. Door deel te nemen aan dit tweede deel van het Startup Readiness Program, krijg je een duidelijker beeld van je eerste klantensegment dat het probleem ervaart dat je wilt oplossen. Continue validatie staat hierbij centraal. Daarnaast krijg je toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

 

 
 
 

 

SET: STARTUP READINESS PROGRAM #3 

 

De SET module helpt je bij het valideren van je oplossing. Door deel te nemen aan dit derde deel van het Startup Readiness Program, word je in staat gesteld om de beste match tussen probleem en oplossing te identificeren. Continue validatie staat hierbij centraal. Ondertussen krijg je toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

Meer informatie SET module

 

 

MATCH: STARTUP READINESS PROGRAM #4 

De MATCH module helpt je bij het binden van je eerste klant. Door deel te nemen aan dit laatste deel van het Startup Readiness Program, zul je de eerste toegewijde klant vinden die jouw product/dienst omarmt en bereid is om er de commerciële prijs voor te betalen. Ondertussen krijg je toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

Meer informatie MATCH module

 
 

STARTUP READINESS PROGRAM – READY MODULE 

 

Heb jij een briljant en innovatief startup-idee en wil je dit product op de markt brengen? Wil je ontdekken hoe het is om je eigen bedrijf te runnen en je volledig te focussen op het ondernemerschap? Dan is de module READY van het Startup Readiness Program de juiste keuze voor jou! 

OVER HET PROGRAMMA 

Dit programma wordt verzorgd door experts uit het Brabantse startup-ecosysteem en bestaat uit drie wekelijkse sessies waarin je leert: 

 • Welke vaardigheden vereist zijn om succesvol te worden als ondernemer 

 • Welke vaardigheden nodig zijn om je businessplan te verbeteren 

 • Welke stappen het meest belangrijk zijn om jezelf en je startup(idee) verder te ontwikkelen 

 • Hoe je je startup(idee) kunt valideren door je te richten op informatie die je ontvangt van jouw potentiële klant 

 • Je visie helder te formuleren en te begrijpen hoe je deze visie kunt gebruiken 

 • Je visie kunt communiceren op een manier die klanten aantrekt en vasthoudt 

Het programma is een dynamische mix van theorie, praktische opdrachten en individuele coaching.  

Door deel te nemen aan dit eerste deel van het Startup Readiness Program, krijg je de vaardigheden die nodig zijn om je startup verder te ontwikkelen, toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

 

 
 
 

STARTUP READINESS PROGRAM – GAME MODULE 

 

Heb jij een potentieel herhaalbaar, schaalbaar startup(idee)? Wil je ontdekken wie jouw klant is en of jouw klantprobleem groot genoeg is om op te lossen? Dan is de GAME module van het Startup Readiness Program de juiste keuze voor jou! 

OVER HET PROGRAMMA 

Dit programma wordt verzorgd door experts uit het Brabantse startup-ecosysteem en bestaat uit vijf wekelijkse sessies waarin je leert: 

 • Hoe Nederlandse startups groeien en wat je hieruit kunt leren 

 • Wie jouw potentiële klant is en hoe groot de markt is waarin je gaat opereren 

 • Hoe je klantgesprekken dient te voeren om diepgaand inzicht in de potentiële klant te krijgen 

 • Wie betrokken zijn bij het koopproces en hoe deze actoren dit proces beïnvloeden 

 • Welk klantsegment het grootste probleem heeft en hoe je dit probleem kunt succesvol kunt valideren 

Het programma is een dynamische mix van theorie, praktische opdrachten en individuele coaching.  

Door deel te nemen aan dit tweede deel van het Startup Readiness Program krijg je een duidelijker beeld van het eerste klantensegment waarop je je moet richten. Continue validatie staat hierbij centraal. Daarnaast krijg je toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

Meer informatie GAME module

 

 

STARTUP READINESS PROGRAM – SET MODULE 

Weet je welk klantsegment je als eerste wilt benaderen en wil je ontdekken of jouw oplossing écht de beste oplossing is voor het probleem van je potentiële klant? Dan is de SET module van het Startup Readiness Program de juiste keuze voor jou! 

OVER HET PROGRAMMA 

Dit programma wordt verzorgd door experts uit het Brabantse startup-ecosysteem en bestaat uit vijf wekelijkse sessies waarin je leert: 

 • Jouw gevonden probleem en bijbehorende oplossing te valideren met je earlyvangelist 

 • Jouw startup(idee) te valideren 

 • Hoe je de resultaten uit een klantinterview effectief kunt analyseren 

 • Hoe een problem/solution fit eruit ziet en wat het betekent voor jouw startup 

 • Wat het nut is van een 100-dagenplan en welke middelen hiervoor nodig zijn 

Het programma is een dynamische mix van theorie, praktische opdrachten en individuele coaching.  

Door deel te nemen aan dit derde deel van het Startup Readiness Program word je in staat gesteld om de beste match tussen probleem en oplossing te identificeren. Continue validatie staat hierbij centraal. Daarnaast krijg je toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

Meer informatie SET module

 
 

STARTUP READINESS PROGRAM – MATCH MODULE 

 

Heb jij een potentieel herhaalbare, schaalbare startup en heb je het bewijs voor een match tussen probleem en oplossing? Wil je graag je eerste klant aan je oplossing binden? Dan is de MATCH module van het Startup Readiness Program de juiste keuze voor jou! 

OVER HET PROGRAMMA 

Dit programma wordt verzorgd door experts uit het Brabantse startup-ecosysteem en bestaat uit vijf wekelijkse sessies waarin je leert: 

 • Klantgesprekken te voeren om daadwerkelijk klantcommitment te bereiken 

 • Wat de beste prijsstrategie is voor jouw product 

 • De verkoop- en distributiekanalen te definiëren om jouw oplossing aan je earlyvangelist te kunnen leveren 

 • Wat de volgende stappen zijn om meer dan één klant te binden aan jouw schaalbare oplossing 

Het programma is een dynamische mix van theorie, praktische opdrachten en individuele coaching.  

Door deel te nemen aan dit vierde deel van het Startup Readiness Program vind je de eerste toegewijde klant die jouw product of dienst omarmt en bereid is om er de commerciële prijs voor te betalen. Daarnaast krijg je toegang tot een uitgebreid startup-ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers. 

 

 
 
 

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen